ANVR gaat leden trainen in dierenwelzijn

Reisbrancheorganisatie ANVR introduceert bij haar aangesloten reisorganisaties o
woensdag, 6 januari, 2016

Reisbrancheorganisatie ANVR introduceert bij haar aangesloten reisorganisaties op 13 januari, tijdens de Vakantiebeurs die gehouden wordt van 12 t/m 17 januari 2016 in Utrecht, een speciaal ontwikkelde training op het gebied van dierenwelzijn. De ANVR en de ruim 280 aangesloten touroperators zetten zich al jaren in om de consument een (nog) betere vakantiebeleving, Better holidays, te bieden. Onder andere door het nemen van maatregelen op het gebied van natuur, cultuur, milieu en lokale bevolking, waardoor iedereen kan blijven genieten van mooie bestemmingen.

Dierenbeschermingsorganisaties Stichting SPOTS, IFAW en World Animal Protection zijn verheugd over het feit dat de ANVR dierenwelzijn onder de aandacht brengt en de training stimuleert bij de bij haar aangesloten reisorganisaties. De speciaal voor deze touroperators ontwikkelde ‘animal welfare’-training creëert meer bewustzijn en geeft tevens inzicht welke concrete maatregelen men kan nemen. Toeristische activiteiten waar dieren bij betrokken zijn, kunnen zo meer plezier opleveren voor zowel vakantieganger als dier.

Reisorganisaties kunnen, na de training en het examen, zo op veel meer manieren bijdragen aan een beter leven voor dieren en niet gewenste activiteiten vermijden. Minder (en liever geen) aanbod van ‘direct contact’ voorkomt dat dieren uit het wild worden gehaald, speciaal met die reden worden gefokt of getraind. Wilde dieren horen immers in het wild en kunnen daar -op voorwaarden- worden bewonderd. Door tips en do’s & dont’s te communiceren naar reisorganisaties die op hun beurt reizigers informeren wordt meer betrokkenheid en bewustwording gecreëerd en onacceptabele activiteiten vermeden.

Genoemde dierenbeschermingsorganisaties werken al geruime tijd samen met reisorganisaties aan diervriendelijke  excursies en met de ANVR aan dierenwelzijnsrichtlijnen. Zo biedt bijna geen een reisorganisatie nog olifantenritten of -shows aan en worden excursies waarbij je kunt knuffelen met leeuwen in de ban gedaan. Daarentegen wordt het bewonderen van walvissen in de vrije natuur wel bevorderd.

"Het is goed dat de ANVR daarin nu het voortouw neemt", aldus de dierenbeschermingsorganisaties.

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap (IFAW NL)
Contact phone:
070-3355011
Mobiele telefoon:
06-24385931
Contact email:

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Sonja Van Tichelen
Vice President Internationale Bedrijfsvoering
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime