Twee olifantenkalfjes gered bij overstromingen India

In Paleng, een dorpje langs de rand van Nameri National Park in het district Sonitpur van de Indiase deelstaat Assam, hebben boswachters een verdwaald olifantje gered.

Het mannelijke kalfje werd overgebracht naar het CWRC (Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation). Dit centrum is een gezamenlijk project van het IFAW, de Wildlife Trust of India en het Assam Forest Department. Hier zal het kalfje worden behandeld en krijgt het langdurige zorg.

Het kalf raakte 's nachts van zijn kudde gescheiden, toen de olifanten de Kameng rivier overstaken (plaatselijk bekend onder de naam Jia Bhorelli) die buiten zijn oevers was getreden. Het bosdepartement werd door dorpelingen gewaarschuwd over het eenzame olifantje. Toen het niet lukte om zijn kudde te lokaliseren, besloot het reddingsteam het kalf tijdelijk over te brengen naar het hoofdkwartier van de boswachters in Potasali.

Later op de dag werd er in het district Sonitpur van Assam nog een olifantenkalfje gered. Dit drie maanden oude dier werd gevonden bij het nabijgelegen dorp Lalbarahi bij het Charduar Forest Range.

In beide gevallen kwam de MVS-unit (Mobile Veterenary Service) van IFAW-WTI te hulp. Het team kwam per auto vanaf het door IFAW-WTI gerunde CBRC (Centre for Bear Rehabilitation and Conservation) in het Pakke Tijgerreservaat in Arunachal Pradesh.

Omdat er voor beide kalveren weinig hoop was dat ze direct met hun kudde herenigd zouden kunnen worden, werden ze overgebracht naar het CWRC.

MVS-dierenarts Rinku Gohain constateerde dat het oudste kalf oppervlakkige uitwendige verwondingen had en kampte met uitdroging. Dierenarts Panjit Basumatary meldde dat het jongste kalf verzwakt is en een slechte zuigreflex heeft, en nauwlettend in de gaten wordt gehouden in de crèche voor grote dieren van het CWRC.

De overstromingen hebben Kaziranga National Park nog niet bereikt, maar onze MVS-units kunnen grote gebieden van Assam en Arunachal Pradesh bestrijken. Met deze twee nieuwe kalveren erbij worden er nu 12 olifantenkalfjes van verschillende leeftijden behandeld en gerehabiliteerd in het CWRC.

--RGC

 

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie