De vraag naar illegale dierlijke producten stimuleert stropers en illegale handelaars. Om die vraag terug te dringen organiseert het IFAW in de belangrijkste consumentenlanden communicatiecampagnes waarmee we een gedragsverandering willen bewerkstelligen. Via directe communicatie met de bevolking geeft het IFAW voorlichting aan consumenten over het wrede en onwettige karakter van de illegale handel in wilde dieren en over de gevolgen voor de betrokken soorten. Uit een onafhankelijke evaluatie van een in 2011 door het IFAW in China gehouden campagne tegen het kopen van ivoor is gebleken dat onze maatwerkaanpak, die meerdere speerpunten kent, ertoe heeft geleid dat minder producten van ivoor werden gekocht.

Het terugdringen van de vraag in China

China is een van de grootste afnemers ter wereld van wildifeproducten, van ivoor van olifanten tot haaienvinnen en van tijgerbotten tot neushoornhoorn.

Het IFAW opende in 1997 een kantoor in Beijing en dankzij de bij het management en medewerkers aanwezige kennis van de Chinese samenleving kunnen wij in dat land relevante en effectieve acties ondernemen om de consumptie van en handel in wildlifeproducten terug te dringen, zowel online als offline.

This advertisement, called “Mom, I got teeth”, conveys the message that elephants have to die for their ivory. Something many Chinese consumers were previously not aware of

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze advertentie onder de naam 'Mom, I got teeth' heeft als boodschap dat een ivoren slagtand een dode olifant vertegenwoordigt. Veel Chinese consumenten waren zich daar eerst niet van bewust.

Via samenwerkingen met mediaconcerns als JC Decaux, die veel publiciteit opleveren, bereikt het IFAW met haar campagnes in China jaarlijks honderden miljoenen consumenten.

Vernietiging van ivoorvoorraden

Over de hele wereld zijn tonnen illegaal ivoor in beslag genomen sinds in 1989 een verbod op de internationale handel in ivoor van kracht werd.

Steeds meer landen langs de handelsketen – van de landen waar olifanten hun leefgebied hebben tot landen waar het ivoor wordt afgenomen – vernietigen publiekelijk hun voorraden ivoor door ze te verbranden of vergruizen.

Het IFAW heeft al deelgenomen aan ivoorvernietigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, de Volksrepubliek China en Hong Kong.

De vernietiging van in beslag genomen slagtanden en voorwerpen van ivoor dient een symbolisch doel: de aandacht vestigen op het feit dat jaarlijks tienduizenden olifanten om hun ivoren slagtanden worden gedood. Met de openbare vernietiging van ivoor geven we een signaal af dat voor ons een levende olifant meer waard is dan een dode.

Bewustmaking en gedragsverandering
Veel kopers van wildlifeproducten zijn zich niet bewust van de wreedheid van de illegale handel in wilde dieren en de gevolgen ervan voor de toekomst van de soorten.

Uit een enquête van het IFAW kwam naar voren dat 70% van de Chinese bevolking niet weet dat ivoor van een dode olifant afkomstig is.

In samenwerking met media in China, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Nederland en de VS verspreidt het IFAW haar oproep om het welzijn van dieren te bevorderen aan duizenden reizigers en potentiële afnemers van wildlifeproducten. Dit zijn enkele populaire campagneposters en video’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Animal Action Educatie

Kinderen vormen de sleutel tot een betere toekomst voor dieren. Met onze educatieve programma’s bereiken we jaarlijks minstens vijf miljoen kinderen in meer dan 18 landen met een boodschap waarin we pleiten voor meer betrokkenheid bij dieren en hun leefomgeving. In die programma’s besteden we ook aandacht aan het gevaar dat de illegale handel voor bedreigde dieren vormt, zoals voor tijgers in Born to be Wild en voor olifanten in Elephants Never Forget.

Onze educatieve programma’s kunt u gratis van onze site downloaden.

Toeristen vragen om goed na te denken voor ze iets kopen

Wereldwijd vormt toerisme een enorme bedrijfstak. Terwijl toerisme een grote zegen kan zijn voor bepaalde regio’s, mensen en dieren, kan het ook veel schade aanrichten als het gevolg is dat dieren als souvenir worden ingezet en leefgebieden ten koste gaan van niet-duurzame activiteiten die voor de toeristen worden georganiseerd.

Het IFAW is voorstander van verantwoorde vormen van toerisme en moedigt reizigers aan om ook tijdens hun vakantie keuzes te maken die voor dieren het verschil maken.

Het IFAW heeft mensen bewuster gemaakt van de keuzes die ze hebben via de campagne ‘Denk goed na’, die op luchthavens in Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten werd gevoerd.

tenBoma is onze beste kans om stropers te stoppen.
tenBoma is onze beste kans om stropers te stoppen.

tenBoma is onze beste kans om stropers te stoppen.

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren