Heeft u altijd een huisdier gehad, en mist u de gezelligheid en uw dagelijkse wandelingetje? Wilt u zelf geen huisdier aanschaffen, maar heeft u wel de tijd en ruimte om tijdelijk een lieve hond, leuke kat of ander huisdier op te vangen? Overweeg dan om u aan te melden als gastgezin bij Blijf van mijn Dier.

Huisdieren die uit een situatie komen waar huiselijk geweld regelmatig aan de orde was, kunnen tekenen van angst, stress en andere symptomen van trauma's vertonen. De dieren hebben daarom vooral veel rust, aandacht en tijd nodig om goed te kunnen herstellen. Niet alle dieren vertonen dergelijk gedrag, maar er dient wel rekening mee gehouden te worden. Het zorgen voor een pleegdier en het dier weer te zien herstellen, geeft veel voldoening.

Wilt u zich aanmelden als gastgezin? Wij vragen dat u:

  • over voldoende ruimte beschikt
  • bereid bent veel tijd en aandacht aan uw pleegdier te besteden
  • bereid bent mee te werken aan een behandelingstraject van een gedragstherapeut
  • beschikt over een rustige en veilige ruimte waar het dier zich terug kan trekken
  • er zich bewust van bent dat het om tijdelijke opvang gaat, en het dier uiteindelijk weer terug zal gaan naar de eigenaar

Wanneer een huisdier bij Blijf van mijn Dier wordt aangemeld, dan wordt het dier tijdelijk ondergebracht en krijgt het een medische keuring. Vervolgens gaan wij op zoek naar een geschikt gastgezin. Alle gastgezinnen worden van te voren bezocht en geselecteerd. Mocht er een dier zijn dat we bij u vinden passen, dan nemen wij contact met u op. Wanneer u de zorg heeft voor een dier, dan nemen wij regelmatig contact op om de situatie en de gezondheid van het dier te bespreken. Uiteraard houden wij de eigenaar van het dier op de hoogte. Uw gegevens blijven strikt vertrouwelijk en zijn alleen bij de stichting bekend.

Wilt u zich aanmelden als gastgezin of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Blijf van mijn Dier via blijfvanmijndier@ifaw.org.

Opvang huisdieren bij huiselijk geweld.

Opvang van huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld.

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren