Persuitnodiging: Aanbieding Olifanten

woensdag, 30 mei, 2007
Den Haag
Beste redactie,

Graag wil ik u uitnodigen voor onze protestactie op 31 mei om 9.00 uur ministerie van Natuur, Landbouw en Voedselkwaliteit in Den Haag.

Elk jaar worden er 20.000 olifanten illegaal gedood voor hun ivoor. Om dit op een symbolische wijze weer te geven, hebben Nederlandse scholieren 20.000 origami-olifanten gevouwen. Deze kleurrijke olifantjes worden op 31 mei aan minister Gerda Verburg overhandigd met de opdracht dat de Nederlandse regering zich in zal zetten voor de bescherming van olifanten.

Wij zullen u bijpraten over de situatie van olifanten in Afrika en redenen om hen te beschermen tegen de ivoorhandel. Dit belangrijke thema zal besproken worden op de CITES-conferentie over bedreigde diersoorten die vanaf 3 juni a.s. plaats zal vinden in Den Haag.

Een van de scholen die meegeholpen heeft aan het vouwen van de olifanten is het OBS Galjoen te Den Haag. Een leerling zal vertellen waarom zij mee heeft gedaan aan dit project.

Tezamen met de origami-olifantjes zullen ook twee nep-slagtanden aan de minister overhandigd worden en dat zal een goede fotomogelijkheid zijn.

Ik zou het bijzonder op prijs stellen als u ons wilt laten weten of u van plan bent te komen. Bij voorbaat dank voor uw mailtje aan adinkelmeyer@ifaw.org of belt u met Andreas Dinkelmeyer op 06 388 24 171 voor meer informatie.

Graag tot ziens op de 31-ste.

Marcel Bertsch
Directeur IFAW Nederland

Post a comment

Mediacontact

Andreas Dinkelmeyer (IFAW, Nederland)
Contact phone:
+06 388 24 171
Contact email: