VIDEO: Hoe kleine beertjes groot worden

Bovenstaande video laat de schattige berenwelpjes zien die verzorgd worden in het IFAW Orphaned Bear Rescue Center in Rusland. Onderstaande blog ontvingen we van Mila Danilova, zij is werkzaam voor ons Russische kantoor.  -- MV

~~~

Het is babytijd in het IFAW Bear Resue Center in Rusland! Ons toegewijde team zorgt op dit moment voor elf beertjes, die uit vijf verschillende nesten komen. Deze video laat zien hoe onze kleine beertjes opgroeien.

De welpjes werden allemaal rond dezelfde tijd geboren, in januari. Toen ze bij het opvangcentrum aankwamen, waren ze erg klein en konden ze alleen maar met de fles gevoerd worden. In april waren ze groot genoeg om uit een kom te eten.

Geloof me, dit was een zware tijd voor het personeel. Hoewel de welpjes erg veel honger hadden, wilden ze alleen uit hun fles eten. Herkenbaar?

Ze konden hun eten ruiken, maar ze hadden geen idee hoe ze erbij konden komen. Zowel de beertjes als het personeel werden er erg moe van, na hun vijf dagelijkse voedingen zat iedereen dan ook onder de pap.

Half april werden de beertjes overgebracht van hun kleine hol naar een stuk afgezet bos, waar ze weer kunnen leren hoe ze zich als wilde beer moeten gedragen. In het begin kregen ze nog evenveel eten als dat ze in hun hol kregen, maar langzaamaan moeten ze hun eigen eten gaan zoeken.

-- MD

Dit werk kunnen we niet doen zonder uw steun. Maak daarom vandaag nog een donatie over.

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie