Vasthoudendheid redt dieren op Cyprus van de hongerdood – eindelijk hulp voor asielen

Rampen die zowel mensen als dieren treffen, kunnen zich overal en op elk moment voordoen.

Het IFAW heeft daarom altijd een ervaren, speciaal getraind team klaarstaan om af te reizen en hulp te bieden aan getroffen dieren en advies te geven – zo hebben we geassisteerd met hulp en advies in plaatsen als Tripoli tijdens de gevechten in Libië, of Haïti na de aardbeving, of zelfs Fukushima na de tsunami en de daarop volgende nucleaire ramp.

Het is een relatief nieuwe ervaring voor het IFAW om ook slachtoffers van rampen binnen de Europese Unie te helpen - vooral in Cyprus, waar natuurrampen een zeldzaamheid zijn.

Naarmate de berichtgeving over Cyprus steeds somberder werd, groeide mijn bezorgdheid over de situatie op het eiland. Uiteindelijk zocht ik contact met Marie Anastasi, voorzitter van Cyprus Voice for Animals, om te informeren hoe het te midden van de grote financiële problemen met de dieren in het land gesteld was.

Door de bevriezing van bankrekeningen en de beperkte mogelijkheden om geld op te nemen, hadden de asielen op Cyprus moeite om alle dieren te voeren. Als er niets zou gebeuren, dreigden er in de asiels dieren van de honger om te komen.

Ik ken Marie al enige tijd en al snel waren we het er over eens hoeveel noodsteun er nodig was om de grootste nood te verhelpen, terwijl we verder zochten naar een meer permanente oplossing.

Eén probleem werd al snel duidelijk. Als de toegang tot bankrekeningen werd beperkt, hoe moesten we dan zorgen dat deze partners het geld ontvingen dat ze nodig hadden?

Onze oplossing was om onze lokale partner Marie en Cyprus Voice for Animals een noodbedrag te sturen, zodat ze in ieder geval het voer voor de dieren waaraan zo dringend behoefte was, zouden kunnen kopen.

Marie meldde vandaag dat er al afspraken zijn gemaakt met twee leveranciers van diervoeders om het voer direct bij de asiels af te leveren. Ik hoop dat we de komende dagen wat foto’s kunnen laten zien van honden en katten die eindelijk hun langverwachte voer krijgen.

--SVT

Klik hier om het IFAW te helpen om in actie te komen voor dieren in nood. Hartelijk dank!

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie