Terwijl het water zakt, probeert Bangkok zijn ontheemde honden te helpen

Wij ontvingen deze bijdrage van Shannon Walajtys van het Rampen-Responsteam van het International Fund for Animal Welfare, die met een kleine groep reddingswerkers in Thailand aan het werk is.

Honden wurmen zich gemakkelijk tussen de spijlen door of ze graven zich uit.

In de provincie Bang Poo in het zuidoosten van Thailand zijn SCAD Bangkok, Elephant Nature Foundation en Kinship Circle al enige tijd onvermoeibaar in de weer om voor honden te zorgen die ontheemd raakten als gevolg van de catastrofale overstromingen die Bangkok overspoelden. Sinds november worden honden die van de verdrinkingsdood zijn gered, opgevangen in het TWP-asiel dat op een niet-gebruikt deel van een fabrieksterrein is gebouwd. Deze locatie werd gratis beschikbaar gesteld door de Thai Watana Panich Press Co. In het asiel verblijven momenteel ongeveer 120 dieren en elke dag komen er nog nieuwe bij.

Kort geleden bracht ik namens het IFAW een bezoek aan dit asiel om er een aantal dieren te behandelen en het werk als geheel in goede banen te helpen leiden. Veel dieren moesten nog medisch worden onderzocht en behandeld aan ziekten, waaronder ernstige gevallen van schurft, bloedparasieten, overdraagbare venerische tumoren, wonden en botbreuken.

De bestrijding van besmettelijke ziekten is hier een van de grootste uitdagingen. Ik heb geprobeerd daar een bijdrage aan te leveren door regels voor hygiëne en medische handelingen op te stellen. De constructie van de opvang is ook een probleem, want het asiel is geheel opgebouwd uit bamboe en dekzeilen, met helaas veel openingen waar kleine honden zich doorheen kunnen wurmen of war ze met wat graafwerk uit kunnen ontsnappen. Dit houdt in, dat onze vrijwilligers veel kostbare tijd kwijt zijn met achter weggelopen puppy’s aan rennen.

Terwijl het water zich langzaam uit Bangkok terugtrekt, doen de vrijwilligers dat jammer genoeg ook. Op sommige dagen zijn er nu nog maar vijf vrijwilligers die voor de verzorging van deze dieren zijn achtergebleven. SCAD Bangkok hoopt dat alle honden voor eind januari bij hun baasjes terug zijn of door hun verzorgers zijn geadopteerd. Intussen doen de vrijwilligers hun uiterste best om de honden gelukkig en gezond te houden totdat er een definitief thuis voor ze is gevonden.

-- Katherine Polak, DVM, MPH – lid reddingsteam IFAW Thailand

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie