Spotlight Mexico: na een donkere tijd, gaat Coconut de hond weer een mooie toekomst tegemoet

Tijdens ons bezoek aan Cozumel, Mexico,  deze week ontdekte ons team een wanhopige hond die dringend hulp nodig had. Toen we door de mangroven (vochtige, jungle-achtige moerassen) reden, zagen we hem; bedekt met motorolie en weinig meer dan een hoopje botten en haar. In zijn mond had hij een dode opossum, hij was uitgehongerd en wanhopig op zoek geweest naar eten.

Maar hoeveel honger hij ook had, toen hij zag dat ons team stopte om hem te bekijken, kwam hij naar ons toe. Onze plannen voor die dag wijzigden abrupt toen we de hond meenamen en deden wat we konden om hem te redden.

Ik noemde hem Coconut, een vrucht die donker is aan de buitenkant, maar helderwit aan de binnenkant. Dit was zowel van toepassing op de verbazingwekkende transformatie die hij onderging nadat hij onder handen was genomen door ons team als op onze hoop voor een prachtige toekomst.

Dankzij onze geweldige lokale partner, de Humane Society of Cozumel Island (HSCI), krijgt Coconut de zorg die hij zo hard nodig heeft. Hij is positief getest op hartworm, zijn herstel zal dus niet makkelijk worden. Maar het IFAW en de HSCI doen er alles aan om hem te redden.

Het was ontzettend inspirerend om getuige te zijn terwijl ons team deze hond redde, een bewijs van de toewijding en de deskundigheid van onze medewerkers. Wetende dat de HSCI voor Coconut zal blijven zorgen, geeft me hoop voor zijn toekomst.

--AD

Ons team doet het, maar onze donateurs maken het mogelijk. Houd onze site in de gaten voor nieuws over Coconut.

Post a comment

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs
Kate Nattrass Atema, Hoofd Programma Huisdieren
Hoofd Programma Huisdieren
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Projectcoördinator ‘Blijf van mijn Dier’
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam