IFAW's Noodhulpteam helpt verhongerende dieren in Pakistan

Ons doel is om 2000 schapen, geiten, koeien en buffels te helpen

Het IFAW werkt samen met lokale partner de Ravi Foundation om dieren in Pakistan, die het slachtoffer werden van een verwoestende droogte, te helpen. Dorpen in het Tharparkar District, aan de zuidoost grens met India, hebben de hele lente en zomer al te maken met minder moessonregens dan normaal. Door de droogte is de oogst zo mislukt, dat de overheid de Ravi Foundation en het IFAW vroeg om grote hoeveelheden eten te verspreiden onder duizenden huis- en wilde dieren.

Onze collega's van de afdeling Noodhulp voor wilde dieren ondersteunen deze actie ook. De wilde dieren van Pakistan hebben het erg moeilijk door het gebrek aan voedsel.

 Ons doel is om ruim 2000 schapen, geiten, koeien en buffels te helpen met een voedselprogramma, waarbij families en overheidsinstellingen voedzaam eten en schoon water krijgen voor een periode van 30 dagen. Dit programma is misschien de laatste kans voor deze dieren en voor de mensen die voor hen zorgen.

De Ravi Foundation verzorgt dit project voor het Tharparkar district, onderdeel van de Sindh provincie. Recente rapporten van de overheid melden dat enkele duizenden dieren al overleden zijn en bijna 45.000 te kampen hebben met een gebrek aan voedsel en schoon drinkwater.

We zijn erg blij dat we samen kunnen werken met de Ravi Foundation, ze kunnen snel schakelen en hebben veel ervaring. Ik ben er trots op dat we wereldwijd dieren in crisissituaties kunnen helpen.

--SW

Red de dieren van de hongerdood. Maak vandaag nog een donatie over.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie