Grote opening dierenkliniek Playa del Carmen

Na ruim een jaar van plannen, ontwerpen en samenwerken met onze lokale partnerorganisatie, Coco's Animal Welfare, is de kliniek in Playa del Carmen, Mexico, eindelijk geopend.

Afgelopen zaterdag werd de officiële opening groots gevierd met vrienden en donateurs. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben dat deze droom eindelijk werkelijkheid is geworden.

Zeven jaar geleden startte directeur Laura Raikes Coco's als een kleinschalig hulpproject voor katten, in haar badkamer. Een paar jaar later breidde ze haar activiteiten uit met een sterilisatie- en castratieproject waaraan lokale dierenartsen belangeloos meewerkten.

En nu hebben we een kliniek met alles erop en eraan, die een lichtend voorbeeld is voor andere organisaties en projecten die zich inzetten voor dierenwelzijn.

In de loop der jaren heeft Coco's meer dan 18.500 dieren gesteriliseerd. En tegenwoordig helpen ze gemiddeld zo'n 8.000 dieren per jaar. Tot nu toe gebeurde dit allemaal vanuit een krappe woning, waar alles zich afspeelde op niet meer dan 40 vierkante meter: operaties, voorbereiding en ontvangst van patiënten, en herstel na operaties.

Nu hebben we de ruimte en de voorzieningen om niet alleen sterilisaties en castraties uit te voeren, maar ook andere veterinaire diensten aan te bieden. En alles gebeurt op een efficiënte manier, in een comfortabele omgeving. Dierenartsen hoeven niet langer op elkaars lip te werken.

Ik wil al onze donateurs die hebben meegeholpen om deze droom uit te laten komen, heel hartelijk bedanken. Zonder jullie steun zou het altijd bij een droom zijn gebleven.

Maar ons werk is nog niet klaar, en de uitdaging die nog voor ons ligt is groter dan ooit: we moeten de uitrusting en inrichting van de kliniek nog afmaken, zodat we alle dieren die ons nodig hebben kunnen helpen.

Heel hartelijk bedankt voor je steun.

--JDLT

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie