Een groot verlies voor de natuurbescherming

Foto van Wayne Lotter met dank aan PAMS Foundation.

Het is met veel verdriet dat we kennis hebben genomen van de dood van Wayne Lotter in Dar Es Salaam gisterenavond. Wayne, mede-oprichter van PAMS (Protected Area Management Services), was een gewaardeerde collega en een vriend voor veel IFAW-collega's. Hij werd gisteren vermoord toen hij het vliegveld verliet.

Hoewel de details nog onduidelijk zijn, zijn we geschokt door dit nieuws. Wayne was één van Afrika's meest toegewijde natuurbeschermers. Hij had ruim twintig jaar ervaring in wildlife management en natuurbescherming. Hij wordt gezien als de drijvende kracht achter de beëindiging van het uitmoorden van Tanzania's olifanten. Wayne hielp met het oprichten van de National and Transnational Serious Crimes Investigations Unit (NTSCIU) in Tanzania. De organisatie was de afgelopen jaren erg succsevol in het oppakken van stropers en criminelen. Het lijkt ironisch dat het volgende artikel vandaag verscheen in Tanzania's nationale krant, The Daily News, de dag nadat Wayne overleed. Het artikel quote Wayne als hij zijn waardering uitspreekt voor het werk van de NTSCIU.

Ik herinner me dat ik Wayne ontmoette tijdens de 17e Conferentie van Partijen van CITES vorig jaar in Johannesburg. Hij gaf een aantal presentaties over zijn werk in Tanzania. Hij had een geweldig karakter, en was ontzettend toegewijd aan het beschermen van Afrika's wilde dieren. Daarnaast had hij ook een goed gevoel voor humor! Mijn collega's maakten hem belachelijk tijdens CITES, omdat hij nog nooit gezien was met een stropdas om. Later arriveerde hij op ons kantoor in Washington DC met twee stropdassen om, één om zijn nek en één om zijn hoofd.

Wayne, we zullen je nooit vergeten en we zullen je ontzettend missen. We blijven ons inzetten voor jouw missie en iedere keer dat we bijdragen aan het redden van een olifant, zullen we aan je denken.

Azzedine Downes

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime