Beurzen maken dromen getalenteerde studenten Kenia waar

 Beursstudent Paul Sankau Sainepune vertelt dat hij met de beurs van het IFAW toerisme gaat studeren aan de Mount Kenya Universiteit.

IFAW’s Olifantenproject Amboseli heeft een ambitieus nieuw plan ontwikkeld waarmee ten minste 66 getalenteerde leerlingen van de Olgulului/Olalalarshi Group Ranch (OOGR) een schoolopleiding kunnen volgen. Leerlingen die zelf het lesgeld niet kunnen betalen, krijgen een vierjarige beurs voor de middelbare school, hogeschool of universiteit.

Met de beurs kunnen het lesgeld en cursusmaterialen worden betaald, en waar nodig woonruimte en reiskosten. Daarnaast blijft er nog een klein beetje zakgeld over.

Van de 41 studenten die al een beurs hebben ontvangen, studeren er 13 aan de universiteit, 6 volgen een mbo-opleiding, 3 studeren er gezondheidskunde aan de hogeschool, 8 volgen een opleiding wildbeheer en 11 zitten er nog op de middelbare school. Voor de overige plaatsen is het screening- en selectieproces nog in volle gang. Het is de bedoeling dat deze plaatsen in de loop van 2015 worden opgevuld.

Paul Sankau Sainepune, lid van de OOGR, is thuis met vier kinderen – hij heeft nog een broertje en twee zusjes. Hij legt uit waarom zijn beurs zo belangrijk is:

“Mijn ouders hebben het financieel niet zo breed en ze hebben elke cent omgedraaid om ons naar school te laten gaan. Ik kon alleen naar de middelbare school omdat ik ook steun kreeg van de groepsranch en van de Keniaanse overheid, via het Constituency Development Fund.

In 2011 haalde ik mijn middelbareschooldiploma, met gemiddeld een acht. Maar helaas was er niet genoeg geld om naar de universiteit te gaan. Totdat ik een beurs van het IFAW kreeg.

Door deze beurs kan ik mijn dromen waarmaken. Ik ga een vierjarige bachelorstudie Toerisme volgen aan de Mount Kenya University.

Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn beurs en ga er alles aan doen om zo goed mogelijke resultaten te halen. Als ik klaar ben met mijn studie wil ik mijn steentje bijdragen om de toeristische sector in Kenia beter te maken.”

--JN

Post a comment

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs