BEKIJK DE VIDEO: Siobhan Magnus, president-directeur Fred O’Regan en anderen bij de IFAW Animal Action Awards 2012

President-directeur Fred O’Regan, Siobhan Magnus en andere IFAW-medewerkers over de Animal Action Awards 2012.

Er zijn drie dingen die ik het allerleukst vind aan mijn werk: mijn passie voor dierenwelzijn en –bescherming delen met jonge mensen, tijd doorbrengen met mensen die zich in het veld inzetten voor de bescherming van dieren, en ontmoetingen met onze donateurs, die alles wat we voor de dieren doen mogelijk maken.

En vorige week kwamen precies die drie favoriete kanten van mijn werk samen, tijdens een fantastisch evenement ter ere van de Amerikaanse winnaars van de IFAW Animal Action Awards 2012, die deel uitmaken van ons internationale Animal Action Educatieprogramma. Dit programma is het grootste en langstlopende dierenwelzijnsinitiatief in zijn soort ter wereld.

Tijdens een feestelijke avond werd aandacht besteed aan de passie, toewijding en prestaties van een aantal van de vaak onopvallende helden, die met hun werk een positief verschil maken voor de dieren:

  • Natuurjournalist John Platt bouwde vanuit zijn bezorgdheid over de situatie van bedreigde diersoorten een invloedrijke en inspirerende carrière op als schrijver voor het wetenschappelijk tijdschrift Scientific American. Platts blog Extinction Countdown is ‘s werelds eerste (en langstlopende) nieuwsbron die uitsluitend gewijd is aan bedreigde soorten. Platt schreef tot nu toe meer dan 1300 artikelen en wijst dagelijks duizenden Amerikaanse en buitenlandse lezers op belangrijke onderwerpen op het gebied van dierenwelzijn en dierenbescherming. In zijn diepgaande artikelen gaat hij niet alleen in op de redenen voor het afnemen van dierenpopulaties, maar ook op wat er gedaan wordt om ze te beschermen.
  • Docent gezondheidskunde Paula McMahon wist haar passie voor dieren over te brengen op de leerlingen aan de Chatham High School. Ze richtte een naschoolse Animal Welfare Club op die is uitgegroeid tot een voorbeeld voor jongerenwerk en vrijwilligerswerk dat zou kunnen worden toegepast op andere scholen binnen de regio en daar buiten. De jongeren van de club, waaronder 15 leerlingen tussen 14 en 18 jaar, hebben in samenspraak met de dierenwelzijnsinspecteur van Chatham de dagelijkse leiding op zich genomen over het tijdelijke dierenopvangcentrum van de stad. Ze zorgen overal voor, van het inzamelen van geld voor dierenverzorging en benodigde medische zorg, tot het echte praktijkwerk, zoals het opknappen van het opvangcentrum en het redden en verzorgen van de dieren.
  • Toen de 18-jarige Stephanie Leontiev besefte dat tijgers op de rand van uitsterven balanceren, reageerde ze anders dan zoveel anderen, die er even bij stilstaan maar vervolgens de draad van hun gewone leven weer oppakken. Zij besloot iets te doen, en richtte binnen de National Cathedral High School in Washington D.C. het Youth for Conservation Forum op. Dit forum heeft tot doel jonge mensen te mobiliseren en de situatie van wilde tijgers en andere bedreigde diersoorten onder de aandacht te brengen. De organisatie - die zich inmiddels heeft uitgebreid naar verschillende andere middelbare scholen en wordt erkend als de officiële jongerenpartner van het wereldwijde tijgerinitiatief van de Wereldbank – houdt op 2 juni de tweede Mars voor de Tijger bij de National Zoo – met Stephanie voorop.
  • Voormalig congreslid Jay Inslee was in de afgelopen decennia een van de meest betrokken voorvechters van natuur en milieu binnen het Amerikaanse congres. Hij zat van 1992 tot dit jaar in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en zette zich gedurende die periode in voor een groot aantal initiatieven ter verbetering van de bescherming van dieren. Voorbeelden zijn het indienen van wetsvoorstellen ter bescherming van grote katachtigen, de aanpak van puppy-‘fabrieken’, de bescherming van mensapen en een verhoging van de straffen voor het houden van dierengevechten. Helaas kon hij niet bij de officiële uitreiking aanwezig zijn, maar hij had een geldig excuus - hij is momenteel in zijn thuisstaat Washington, waar hij campagne voert voor het gouverneurschap.

De uitreiking werd opgeluisterd door de aanwezigheid van een eregast: American Idol finalist Siobhan Magnus, die de awards mede uitreikte. Zij maakte de avond voor de prijswinnaars extra feestelijk, met name voor de tieners onder hen. Siobhan, die in 2010 nationale bekendheid verwierf met een stem die rock & roll, rhythm & blues en alles daar tussenin met hart en ziel weet over te brengen, voelt een grote betrokkenheid bij de bescherming van dieren en de natuur.

Neem even de tijd om te kijken naar deze korte video met de hoogtepunten van de uitreiking van de Animal Action Week Awards 2012.

- F.O.

Post a comment

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs