Dr. Ralf (Perry) Sonntag, Directeur Duitsland

Dr. Ralf (Perry) Sonntag

Directeur Duitsland

Werkterrein

Perry staat aan het hoofd van ons kantoor in Duitsland, waar de 15 medewerkers actief campagne voeren tegen de internationale walvisvangst en de zeehondenjacht in Canada. Zijn uitgebreide internationale ervaring op het gebied van dierenwelzijn en dierenbescherming komen Perry daarbij goed van pas. Het verbod op de verkoop van zeehondenproducten binnen de EU is voor een belangrijk deel te danken aan het werk van Perry en zijn medewerkers.

Zijn team was ook actief betrokken bij een succesvolle campagne om het welzijn van huisdieren binnen de EU te verbeteren. Die inspanningen leverden een Schriftelijke Verklaring op, waarbij alle lidstaten zich conformeren aan dezelfde normen ten aanzien van een humaan beheer van hondenpopulaties. Perry heeft diverse malen deelgenomen aan vergaderingen van de International Whaling Commission (IWC). Ook had hij een aandeel in de filmdocumentaire Shark Quest Arabia, waarvan de voorvertoning tijdens de CITES-Conferentie van Partijen 15 plaatsvond. Ook de productie van de Duitse tv-ecothriller “Das Geheimnis der  Wale” (Het Geheim van de Walvissen) kwam mede op basis van Perry's wetenschappelijke adviezen tot stand. Hij zit in de jury die de CMS Thesis Award en de Success for Future Award toekent.

In Duitsland werkt Perry’s team mee aan de ontwikkeling van voorlichtingsprogramma's in gebieden, waar de wolf zich sinds kort weer laat zien. Daarmee willen ze fabeltjes over deze dieren ontzenuwen en de bevolking leren hoe ze zonder problemen hun leefgebied met deze dieren kunnen delen.  Nadat mede door zijn inspanningen een deel van de Noordzee als beschermde wateren voor kleine walvisachtigen was ingesteld, ging hij op dezelfde voet voort om ook voor bruinvissen in de Noordzee en de Oostzee meer bescherming te creëren.

Achtergrond

  • Scientist, German Small Cetacean Project, University of Kiel
  • Former member, Scientific Committee, International Whaling Commission (IWC)
  • Member, Advisory Committee, Agreement on the Conservation of Small Cetaceans of the Baltic and North Seas (ASCOBANS)
  • Marine Campaigner and Media Representative, Greenpeace Germany
  • Campaigns Director, Vier Pfoten, Germany

Opleiding

  • PhD. Marine Biology, University of Bremen, Germany

Publicaties

  • Auteur en co-auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties
  • Co-auteur van het boek: “Tauchsport Sonderbrevet: Meeresbiologie” (Marine biology for divers)

Mediacontact

Contactpersoon voor Dr. Ralf (Perry) Sonntag:
Andreas Dinkelmeyer
IFAW Duitsland
Tel: +49 (40) 866 500 15
Email: adinkelmeyer@ifaw.org