Lani

Het geredde olifantenkalfje Lani is op weg naar herstel

Mensen uit een dorpje in Zambia zagen Lani voor het eerst ronddwalen door de struiken buiten hun dorp. Het jonge kalf was gescheiden van haar moeder en miste de essentiële voedingsstoffen die ze nodig had om te overleven. Wildlife-autoriteiten kwamen te hulp en onze partner Game Rangers International (GRI) bracht Lani voor zorg en opvang naar de crèche van het Olifantenweeshuis.

Het kalfje bracht haar eerste dagen in alle rust door in de crèche, waar ze herstelde van haar verwondingen. Haar verzorgers zorgden dag en nacht voor haar en gaven haar veel liefde, warmte en geborgenheid, terwijl zij zich aanpaste aan haar nieuwe omgeving. Sindsdien heeft de kleine olifant tekenen van verbetering getoond en ontwikkelt zij nauwe banden met haar verzorgers.

Met continue zorg en revalidatie heeft Lani een mooie toekomst voor de boeg. Als ze er klaar voor is, ontmoet ze de andere olifantenkalveren en begint ze met het leren van essentiële vaardigheden, zoals hoe ze haar slurf moet gebruiken en naar voedsel kan zoeken.

Het redden en rehabiliteren van olifanten zoals Lani vereist deskundige zorg en uitgebreide middelen. Met uw steun kunnen we weesdieren een tweede kans blijven geven om in het wild te leven.

Help Lani en andere dieren vandaag nog