Doe mee aan de Beach Cleanup Tour op 12 augustus!

Het IFAW doet samen met haar partner SOS Dolfijn mee aan de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee met een eigen etappe van Scheveningen naar Wassenaar op 12 augustus.

We helpen mee om de Nederlandse Noordzeekust schoon te maken en aandacht te vragen voor de gevolgen van afval voor de dieren in de zee. Maar we richten ons niet alleen op de zichtbare vervuiling, zoals plastic, visnetten en chemisch afval. Onderwaterlawaai is een onzichtbare en onbekende bedreiging waar nog maar weinig aan wordt gedaan.

(Lees hier waarom het IFAW meedoet met de Beach Cleanup Tour)

We hopen dat je meedoet met de beach cleanup! Je zorgt er direct voor dat er minder afval in zee terechtkomt en helpt ons aandacht te vragen voor herrie onder water. Inschrijving voor onze etappe kan via de website van de Tour.

Bedenk wel dat het 10 kilometer is over het strand van Scheveningen naar Wassenaar.

Je bent ook van harte welkom in paviljoen Sport in Wassenaar. Daar staat SOS Dolfijn met haar educatieve walvisziekenhuis en is acteur Egbert Jan Weeber onze dj vanaf 15:00 uur.

Programma Beach Cleanup etappe

12 augustus: Scheveningen – Wassenaar:

10:00: start bij paviljoen de Shore in Scheveningen

15:00 – 17:00: eindprogramma bij paviljoen Sport in Wassenaar met acteur Egbert Jan Weeber als dj

 

Acteur Egbert Jan Weeber steunt de Beach Cleanup:

"Het is heel belangrijk om het strand op te ruimen, puur om de zee en het strand te bevrijden van vervuiling. Maar ook om bewustzijn te creëren, dat zoals we nu met ons afval omgaan echt niet meer kan en niet is uit te leggen aan onze nakomelingen."