Valentijnsdag: veel liefde voor Blijf van mijn Dier

Christine Teunissen (PvdD), Rianne Haaijema (Blijf van mijn Dier) en Arien van der Heijden (directeur IFAW Nederland)

Wat is er nu mooier dan op deze liefdevolle dag in het zonnetje te worden gezet door de Partij voor de Dieren Den Haag?

Vanmorgen mochten we al vroeg bij ons op kantoor een delegatie van de Partij voor de Dieren ontvangen en ze brachten een geweldige verrassing met zich mee! Ons werd een oorkonde overhandigd voor ons project Blijf van mijn Dier. Ieder jaar reikt de Partij voor de Dieren deze ‘oorkonde van mededogen’ uit aan een uniek project dat zich inzet voor de dieren. Dit jaar mochten wij dus de oorkonde ontvangen. Deze oorkonde sluit helemaal aan bij dat waar het IFAW voor staat namelijk ‘een betere wereld voor mens en dier’.

We zijn blij dat het project door de politiek en andere organisaties wordt opgepikt. We hebben meer van dit soort goede partners nodig om het probleem in Nederland inzichtelijk te maken en gezamenlijk tot een oplossing te komen: het opvangen van slachtoffers van huiselijk geweld èn hun huisdieren.

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig contact gehad met de Partij voor de Dieren Den Haag om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de gemeente Den Haag bij het project Blijf van mijn Dier te betrekken. Net als in Zwolle zouden wij graag een samenwerking met de gemeente aangaan om de eerste noodhulp aan de dieren te organiseren. Dit zou inhouden dat de dieren die via de vrouwenopvang in gemeente Den Haag binnenkomen en waarvoor niet meteen een gastgezin beschikbaar is, eerst een paar nachten kunnen verblijven in het Haags Dierencentrum. Vervolgens neemt Blijf van mijn Dier de zorg weer over en we zorgen ervoor dat er een fijne en veilige plek voor het dier geregeld wordt.

Deze afspraken zijn niet van de ene op de andere dag geregeld, dus blijven wij ons inzetten om dergelijke samenwerkingen van de grond te krijgen. En met de geweldige hulp van de Partij voor de Dieren zal dit vast niet al te lang meer duren!

Waar we de Partij voor de Dieren ook erg dankbaar voor zijn, is dat deze partij het onderwerp Huiselijk Geweld en Dierenmishandeling opgenomen heeft in het landelijke Partijprogramma. De PvdD ziet de noodzaak van dit project in, hopelijk zijn veel andere partijen het hiermee eens!  

Standpunt Partij voor de Dieren:
Huiselijk geweld               

De Partij voor de Dieren vindt dat het voor slachtoffers van huiselijk geweld veel makkelijker moet worden om te vluchten naar een crisisopvang. Ook moet het eenvoudiger worden om huisdieren mee te nemen of tijdelijk te laten opvangen. Daarnaast moet bij de opsporingsdiensten meer aandacht komen voor het herkennen van signalen van dierenmishandeling in relatie tot huiselijk geweld.

Een feestelijke ochtend dus,  waarin het werk van het mooie project Blijf van mijn Dier belicht werd. Het is altijd fijn om met mensen in contact te komen met hetzelfde hart voor dieren en de gedrevenheid zich hiervoor in te zetten.

--AvdH

Post a comment