Ivoorstropers zijn gewelddadige criminelen die een ware tragedie onder olifantenpopulaties aanrichten en een ernstige bedreiging vormen voor hun voortbestaan.

Nadat onze experts in kaart hebben gebracht waar de behoefte aan onze inzet het grootst is, bieden ze de nodige training en technische bijstand.

Het IFAW verzorgt trainingen voor de strijd tegen stropers en andere vormen van wildlifecriminaliteit in Kameroen, Tsjaad, Kenia, Tanzania, Zambia, de Democratische Republiek Congo, Congo-Brazzaville, India en Bhutan. We werken hierbij ook samen met regionale overheden en NGO’s, met als doel de vorming van een handhavingsnetwerk tegen wildlifecriminaliteit in de Hoorn van Afrika.

Ter aanvulling op andere IFAW-programma’s die gericht zijn op het voorkomen van conflicten tussen mensen en olifanten en het in kaart brengen van populaties, bieden we ook ondersteuning aan wildopzichters, parkwachters en antistroperspatrouilles in de Keniaanse parken Meru, Tsavo en Amboseli, in Liwonde National Park in Malawi, en in Manas National Park in Assam, India.

Het IFAW en de Kenya Wildlife Service zijn gezamenlijk met een innovatief project van start gegaan, dat de naam tenBoma kreeg. Via dit project wil men informatie die nuttig kan zijn bij de strijd tegen wildlifecriminaliteit op een centrale plek bijeenbrengen, de betrokkenheid van gemeenschappen bij de bescherming van de natuur in hun omgeving vergroten, en bijdragen aan de modernisering van operaties van de KWS tegen stropers, die het op neushoorns en olifanten gemunt hebben. Als dit model in Kenia aanslaat, kunnen we er wellicht ook in andere landen mee aan de slag om ivoorstropers effectief de pas af te snijden.

Klik hier voor andere programma’s die tegen stroperij, in welke vorm ook, zijn gericht.

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren