Opvangcentra voor wilde dieren in India

Samen met onze partners de Wildlife Trust of India (WTI) en het Ministerie van Natuurbeheer in Assam voeren wij in India een aantal projecten uit.

Aan de rand van Kaziranga National Park in Assam staat het IFAW Wildlife Rescue Centre en in het Pakke Tijgerreservaat in Arunachal Pradesh bevindt zich het IFAW Opvangcentrum voor Beren. Het is ons streven om deze faciliteiten, uniek voor heel India, te ontwikkelen tot kenniscentra op het gebied van redding en rehabilitatie van in het wild levende dieren.

Het is onze doelstelling om alle dieren die in deze opvangcentra behandeld en verzorgd worden, uiteindelijk weer naar hun leefgebied terug te brengen.

In het IFAW Wildlife Rescue Centre bieden we tijdelijk onderdak aan vele verschillende dieren, waaronder olifantskalveren en neushoornkalveren, wilde buffels, tijgers, luipaarden, herten, vogels en kleine vleeseters.

Ook worden vanuit dit centrum reddingswerkers en noodhulpteams aangestuurd die bij calamiteiten in de regio in actie komen. Dieren in het noordoosten van India worden voortdurend bedreigd door overstromingen en andere natuurrampen, maar ook door toedoen van mensen zoals stropersactiviteiten.

Hierdoor raken vele soorten in het wild levende dieren hun leefgebied kwijt of worden ze eruit verdreven. Bovendien valt een aanzienlijke hoeveelheid wilde dieren ten prooi aan de illegale handel.

Klik hier als u meer wilt weten over Manas National Mark en het werk dat daar gedaan wordt om olifanten effectief te beschermen.