Het IFAW is een bondgenoot voor de honden en katten op Bali

Het IFAW is er trots op om samen te werken met partnerorganisatie Bali Animal Welfare Association (BAWA). Samen starten we een nieuw project dat gemeenschappen stimuleert om zelf te voorzien in betere zorg voor hun honden en katten.

Door het ondersteunen van gemeenschappen in het ontwikkelen en implementeren van plannen die zijn toegespitst op specifieke dorpen en hun dieren, stimuleren het IFAW en BAWA hen om de relaties tussen mens en dier te verbeteren, nu en in de toekomst.

Dit is hard nodig.

Op het idyllische eiland Bali, Indonesië, zwerven honderden honden door de straten, wijken en over het strand. Vaak worden ze zwerfhonden genoemd, maar de meeste van deze dieren hebben wel degelijk een eigenaar en ‘zwerven’ vlakbij huis. Hoewel veel Balinezen voor hun honden zorgen, leidt een gebrek aan kennis over het gedrag en de verzorging regelmatig tot onbedoelde verwaarlozing of mishandeling.

Magere honden en katten die kampen met een verscheidenheid aan huidziekten en onbehandelde wonden zijn geen zeldzaam beeld. Het achterlaten van, met name, puppy’s is heel gewoon. Lokale inwoners hebben geen informatie of kennis over hoe ze goed voor hun dieren moeten zorgen of ongewenste nestjes kunnen voorkomen. Puppy’s worden vaak gedumpt bij rivieren, in aangrenzende dorpen of op de lokale vuilnisbelt.

Hoewel de meeste Balinezen hun best doen om goed voor hun dieren te zorgen en ze geen pijn willen doen of in de steek willen laten, is het ook voor hen lastig om dit te doen zonder goede informatie, toegang tot een dierenarts en het begrip dat gezonde huisdieren veel kunnen betekenen voor een gemeenschap. Gelukkig is er nu een mobiele dierenkliniek en een ambulance die reageert op oproepen over het hele eiland.

Bali veranderen voor de dieren, gemeenschap voor gemeenschap

Om een blijvende verandering te realiseren bij gemeenschappen, organiseren het IFAW en BAWA regelmatig bijeenkomsten om huisdiereigenaren informatie te geven over de oorzaken van een slechte gezondheid van hun dieren en bieden we assistentie om hen te helpen hun situatie te verbeteren. Samen met deze gemeenschappen zagen we dankzij medicatie en goede voeding magere, met parasieten bezaaide honden en katten veranderen in blije, gezonde dieren.
Hele gemeenschappen reageren verheugd nu ze beter voor hun dieren kunnen zorgen, ook zijn ze blij dat hun gemeenschap veiliger wordt nu de dieren gevaccineerd zijn. Terwijl de volwassenen leren dat een blije en gezonde gemeenschap alleen kan bestaan met blije en gezonde dieren, wordt met schoolbezoeken en kinderprogramma’s een hele nieuwe generatie dierenvrienden geboren.

Omdat we geloven dat elk individu en elke gemeenschap een rolmodel kan zijn om verandering teweeg te brengen, creëren het IFAW en BAWA een basis om de levens van de honden katten op Bali te verbeteren, dorp voor dorp.