Gered olifantenkalfje herenigd met moeder

Een olifantenkalf zit vast in een waterreservoir bij een dorp langs de buitengrens van het Pakke Tijgerreservaat, in de noordelijke Indiase staat Arunachal Pradesh.

Op de vroege ochtend van 21 mei 2017 werden dorpsbewoners in de noordoostelijke Indiase staat Arunachal Pradesh gealarmeerd door het geroep van een olifantenkalfje. Het kalfje was vast komen te zitten in een waterreservoir. Toen de dorpelingen poolshoogte gingen nemen, troffen ze het olifantje in het reservoir aan. De moeder stond erbij en probeerde haar kalf er tevergeefs uit te krijgen. Het bosdepartement werd gewaarschuwd. De dienst deed vervolgens een beroep op de eenheid van IFAW-WTI die zijn basis in Pakke heeft, om bijstand en expertise te verlenen bij de redding.

De moeder werd verdoofd, zodat het reddingsteam het kalf veilig kon benaderen. Bosbeheermedewerker Tana Tapi, assistent-ranger Tado en frontlijnmedewerkers gingen rond zes uur 's morgens samen met MVS-dierenarts Rinku Gohain en dierenoppassers Doluk Dagang en Biri Aman op weg naar het dorp.

De eerste poging van het team om het kalf voorzichtig met de hand uit het reservoir te manoeuvreren, mislukte. De wanden van het reservoir moesten gedeeltelijk worden afgebroken, waarna er grond in werd gegooid om het kalfje vaste grond onder zijn poten te geven. Uiteindelijk kon het kalfje eruit komen en naar zijn moeder teruglopen. Toen de moeder weer wakker was en de verdoving helemaal was uitgewerkt, vertrok ze samen met haar kalf de jungle in, tot grote voldoening van alle aanwezigen. 

De reddingsoperatie nam in totaal tweeënhalf uur in beslag.

Dit soort verhalen, waarbij de lokale bevolking, medewerkers van lokale overheidsinstanties en deskundigen van IFAW-WTI samenwerken, laten zien dat onze aanpak werkt: zoeken naar vreedzame oplossingen voor wilde dieren en mensen die dicht bij elkaar leven.

--RG

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime