Verbintenis onder het Clinton Global Initiative: een baanbrekend partnerschap voor de olifanten

Samen kunnen we een eind maken aan de slachtingen, de illegale handel stoppen en de vraag elimineren. © IFAW/A. Dinkelmeyer Nu ik hier in New York City ben, lijkt de wereld van de olifanten waarvoor we ons inzetten heel ver weg. Toch ben ik op dit moment, met Hillary en Chelsea Clinton, collega's van andere vooraanstaande natuurbeschermingsorganisaties, en verschillende staatshoofden aan mijn zijde, vastberadener dan ooit om deze onschuldige, sociale dieren te beschermen.

Op het eerste gezicht zien we er misschien uit als gewone zakenmensen tijdens een gewone vergadering, maar we vertegenwoordigen miljoenen burgers, activisten en donateurs, die zich met hart en ziel inzetten voor een beschermde, veilige toekomst voor de Afrikaanse olifanten.

En het meest bijzondere aan deze bijeenkomst: we zijn het allemaal met elkaar eens over de weg die we moeten gaan.

We brengen allemaal onze jarenlange ervaring en kennis mee, en op basis daarvan hebben we een formele Clinton Global Initiative (CGI) Verbintenis gesloten, getiteld ‘Partnerschap voor Bescherming van de Olifanten van Afrika’.

Samen kunnen we een eind maken aan de slachtingen, de illegale handel stoppen en de vraag elimineren.

Elke partnerorganisatie brengt unieke expertise en methoden in voor elk aspect van het plan, zodat we op elk van deze 3 cruciale terreinen resultaat kunnen boeken. Alleen al het IFAW kan putten uit meer dan 10 jaar samenwerking met Interpol. Deze organisatie is al een vertrouwde partner sinds de oprichting van het Interpolprogramma Milieucriminaliteit ter bestrijding van de smokkel van wilde dieren. Een andere sterke troef van het IFAW is, dat we meer dan 16 jaar ervaring hebben met het terugdringen van de vraag naar producten van wilde dieren en met andere dierenwelzijnsvraagstukken in China. Ook zijn we al lange tijd actief in Afrika, Europa en de VS, om de vraag naar wilde dieren, inclusief olifantenivoor, in deze delen van de wereld te bestrijden.

Het Partnerschap voor Bescherming van Olifanten in Afrika is geen papieren tijger, het is een goed werkend team. We wisselen informatie uit, meten de impact van onze activiteiten, en we zorgen voortdurend voor aanpassingen en verbeteringen in wat we doen.

We hebben berekend dat er een investering van 80 miljoen dollar nodig is voor het welslagen van de door ons aangegane verbintenis:  een eind maken aan de slachtingen, de illegale handel stoppen en de vraag elimineren.

Ik heb er vertrouwen in dat we via onze deelname aan het Clinton Global Initiative de benodigde gelden bijeen zullen brengen.

Waar ik mij nu vooral op wil richten, is dat we alle binnen het IFAW aanwezige expertise inzetten en het vertrouwen dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd aanwenden om blijvende samenwerking tussen dierenorganisaties, overheden en internationale instanties van de grond te krijgen.

Bij het IFAW vinden we het belangrijk om onze donateurs en partners op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in onze samenwerking voor de bescherming van de olifanten. Ik zal u dan ook regelmatig informeren over de resultaten van onze inspanningen.

--AD

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie