Tweede tijgerwelpje arriveert in Russisch rehabilitatiecentrum

© PROO “Center Tiger”

Inwoners van het dorp Barabash in Leopard Land National Park die een Amoertijgerwelp langs de weg vonden, hebben het dier overgebracht naar het rehabilitatiecentrum voor tijgers bij het dorp Alekseevka, dat met steun van het IFAW wordt gerund.

Het jonge vrouwtje is vier tot vijf maanden oud en sterk vermagerd. Met 15 kg weegt ze veel te weinig, slechts de helft van een gezond gewicht dat bij een welp van haar leeftijd past. Ze was ernstig verzwakt, maar haar temperatuur was normaal.

Ze kreeg antibiotica en werd behandeld aan snijwonden die ze had opgelopen door het ijs dat zich op de diepe sneeuwlaag had gevormd. Hoe ze de komende dagen op de behandeling reageert, zal bepalen of ze het gaat redden of niet.

Dat haar maag niet leeg was, betekent dat het haar nog wel gelukt is om wat kleine dieren te vangen voordat de grond werd bedekt met een diepe sneeuwlaag. Maar de hoeveelheid is duidelijk niet genoeg geweest. Sinds haar aankomst in het centrum eet ze kleine beetjes vlees en dat is een goed teken.

Ze is heel agressief, wat betekent dat ze sterk genoeg is om op gevaar te reageren.

Mogelijk is deze tijgerin een zusje van de welp die eerder vanuit dezelfde regio naar het centrum werd overgebracht. Er zal een DNA- analyse worden gedaan om te zien of dit vermoeden klopt.

Als alles goed gaat, zal deze tijgerin ergens in de komende weken in het grote buitenverblijf worden gezet, bij haar soortgenoot die eerder werd binnengebracht.

Het rehabilitatieproject voor weestijgers wordt uitgevoerd door Leopard Land National Park, de regionale overheidsinstantie ‘Center Tiger’ van de provincie Primorye, het IFAW en de autonome non-profitorganisatie ‘Amur Tiger’, met medewerking van de Wildlife Conservation Society (WCS).

We zullen jullie op de hoogte houden!

--MV

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie