Oproep wantjes voor koala's overweldigend succes

vrijdag, 9 januari, 2015

Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) is overweldigd door het grote aantal reacties op haar oproep om wantjes te maken voor koala’s die getroffen zijn door de bosbranden in Australië.

Inmiddels hebben we genoeg wantjes ontvangen om alle koala’s te kunnen behandelen.

Het IFAW wil graag alle donateurs bedanken die de koala’s, de meest iconische dieren van Australië, te hulp schoten door wantjes te maken en deze op te sturen naar ons kantoor in Australië.

Koala’s bewegen maar langzaam, hierdoor worden ze vaak het slachtoffer van bosbranden. Veel koala’s worden binnengebracht met ernstige brandwonden, voornamelijk aan hun poten. Deze brandwonden worden veroorzaakt doordat de koala’s in contact komen met brandende takken of doordat ze vluchten over de hete grond. De wonden worden behandeld met zalf, de wanten bieden extra bescherming tijdens de genezing. Het IFAW is alle donateurs die de tijd namen om katoenen wantjes te maken erg dankbaar.

Josey Sharrad, campaigner inheemse dieren, vertelt: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen wereldwijd de tijd nemen om wantjes te maken voor de koala’s van Australië. Dankzij de overweldigende internationale steun hebben we inmiddels genoeg wantjes ontvangen om alle koala’s te kunnen behandelen. Namens het IFAW willen we iedereen ontzettend bedanken voor deze hulp.”

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap
Contact phone:
070-33 55 011
Mobiele telefoon:
06-2438 5931
Contact email:
Communicatie IFAW NL