IFAW Zuid-Afrika geeft frisse nieuwe draai aan Animal Action Programma door samenwerking met e-classroom

LINK: One of the resources developed for e-learning.Halverwege 2011 ben ik gaan nadenken over mogelijkheden om het IFAW Animal Action Educatieprogramma voor Zuid-Afrika in een fris nieuw jasje te steken.

Hoewel ons lokale programma al sinds 2003 deel uitmaakt van het wereldwijde Animal Action programma, beperkten onze activiteiten voor docenten en het publiek zich hoofdzakelijk tot het uitdelen van gratis materialen aan docenten, het organiseren van strandschoonmaakacties en het uitreiken van de Animal Action Awards.

Dat verliep allemaal prima, maar we vonden dat het tijd werd om eens van het vertrouwde af te wijken en onze focus te verleggen. En daarbij heb je soms iemand nodig die je helpt een weg te vinden om die ‘betonnen muur’ heen, een muur die het uitzicht belemmert en daarmee vernieuwing in de weg staat!

In dit geval was het de organisatie e-classroom die ons hielp over die hoge muur heen te kijken.

Als ik aan e-classroom en oprichtster Natalie Wood denk, komen de woorden dynamisch, fris, spannend en exemplarisch in me op.

Het kostte weinig moeite om ons ervan te overtuigen dat de een of andere vorm van samenwerking met deze internetleverancier van lesmiddelen precies was wat we nodig hadden. Sterker nog, deze samenwerking zou wel eens precies die omslag kunnen zijn die ons lesprogramma naar een hoger plan kon tillen.

Samenwerking met andere organisaties in het verleden leverde niet altijd de gewenste resultaten op, maar we hadden niets te verliezen. Om te beginnen gaven we e-classroom opdracht een reeks olifantenwerkbladen voor ons te ontwikkelen.

Binnen enkele weken gaven statistieken van e-classroom al een beeld van het grote aantal docenten dat van deze hulpmiddelen gebruik had gemaakt en ze had opgenomen in hun lesprogramma.

Om de vaart erin te houden, laten we op dit moment een reeks werkbladen ontwikkelen voor blinde en visueel gehandicapte leerlingen die op scholen in Zuid-Afrika zullen worden verspreid en via de website van e-classroom en het IFAW kunnen worden gedownload.

We bewandelen deze nieuwe weg voor IFAW Zuid-Afrika nog maar sinds kort, maar ik heb echt het idee dat we hiermee weer een stukje dichter bij het uiteindelijke doel van het Animal Action Programma komen – namelijk volwassenen en kinderen bewust maken, voorlichten en inspireren over dieren, hun leefgebieden en de natuur.

--LCH

Post a comment

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs