IFAW helpt wilde dieren in Oklahoma na tornado in Moore

IFAW helpt wilde dieren in Oklahoma na tornado in Moore
maandag, 3 juni, 2013
Yarmouth Port, MA

Reddingswerkers van het International Fund for Animal Welfare (IFAW - www.ifaw.org) hebben een tweede team gemobiliseerd voor de hulp aan dieren in Oklahoma. Hun missie: assisteren bij de verzorging van wilde dieren die door de verwoestende tornado in Moore zijn getroffen. Roofvogels, zoogdieren en zangvogels raakten gewond of ontheemd door de harde windstoten of als gevolg van de vernietiging van hun leefgebied.

Het IFAW-team werkt hierbij samen met The WildCare Foundation, die zo’n 30 kilometer ten zuiden van Moore in Noble, Oklahoma zijn thuisbasis heeft. Als gevolg van de ramp werden in deze faciliteiten 60 nieuwe dieren opgenomen, wat aanleiding was om het IFAW in te schakelen.

WildCare is een rehabilitatiecentrum voor wilde dieren waar jaarlijks duizenden zieke of gewonde dieren die hier in de natuur voorkomen, worden opgevangen en verpleegd om na verloop van tijd weer te worden uitgezet. Rehabilitatiedeskundigen Diane Treadwell en Kelly Donithan van het IFAW gaan hier assisteren bij de dagelijkse verzorging van de wilde dieren die gewond in dit centrum werden opgenomen. De aanleg van een nieuwe omheining werd financieel mogelijk gemaakt door IFAW-partner GreaterGood.org.

“WildCare heeft het in deze tijd druk met de zorg voor pasgeboren dieren naast de verzorging van de honderden dieren die er al zijn, vandaar dat we de hulp van het IFAW hebben ingeroepen”, aldus Shannon Walajtys, leidster van IFAW’s Rampen-Responsteam. “Gelukkig hebben we vorige week en deze week veel huisdieren in Oklakoma kunnen redden, maar nu hebben ook de wilde dieren ons nodig. We zullen de dieren die door de tornado in Moore in problemen zijn geraakt, op alle mogelijke manieren blijven helpen.”

Het IFAW biedt hulp bij rampen in samenwerking met gemeenschappen, overheidsinstanties en dierenwelzijnsorganisaties – recentelijk nog na de orkanen Sandy en Isaac en de tornado in Moore.

Vorige week hielp een ander IFAW-team in Oklahoma City bij de verzorging van honden en katten in een dierenasiel en de hereniging van dieren met hun baasjes.

Post a comment

Mediacontact

Kerry Branon (IFAW HQ)
Contact phone:
1.508.744.2068
Contact email:
Cynthia Carson (IFAW DC)
Contact phone:
1.202.536.1921
Contact email:

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie