Dulce, het paard dat werd gered bij de Chileense bosbranden, gaat vooruit

Dulce was rescued out of Santa Olga, badly burned and viToen Dulce met ernstige brandwonden uit Santa Olga werd geëvacueerd, had hij zichtbaar pijn.sibly in pain.

Dulce, Spaans voor 'zoet', werd door het IFAW en partnerorganisatie GAAP (Global Alliance for Animals and People) gered nadat hij gewond was geraakt bij de verwoestende bosbranden in Chili. Hij had specialistische medische zorg nodig. Dulce is een jonge hengst van rond de acht maanden die met ernstige brandwonden uit Santa Olga werd geëvacueerd. Het was duidelijk aan hem te zien dat hij pijn had.

De ochtend nadat Dulce naar het tijdelijke opvangcentrum was overgebracht, kon hij niet eens opstaan. De verontruste dierenartsen brachten een katheter in om vocht toe te dienen. Uiteindelijk lukte het hem om overeind te komen. Het medisch team besloot dat IFAW-GAAP hem moest overbrengen naar een hospitaal waar hij meer intensieve zorg zou kunnen krijgen.

Het was niet gemakkelijk om Dulce te vervoeren. De meeste paarden in dit deel van Chili zijn niet aan mensen gewend en Dulce had pijn en was uitgeput en bang.

Na een lang, behoedzaam proces om Dulce in de trailer te krijgen, ging ons team met hem op weg naar het Andrés Bello Veterinary Hospital in Santiago in Chili. De dierenartsen van het Andrés Bello deden een compleet medisch onderzoek, inclusief een endoscopie om te zien of zijn luchtpijp en strottenhoofd verbrand waren.

Gelukkig zagen zowel luchtpijp als strottenhoofd er gezond uit. We kregen te horen dat hij, ondanks zijn ernstige brandwonden en nog pijnlijke hoeven, volledig zal herstellen. Daarbij krijgt hij hulp van de dierenartsen in het Andrés Bello en de lokale manege, die belangeloos hun tijd en zorg hebben aangeboden.

In de afgelopen dagen is Dulce weer gaan eten en hij ziet er heel goed uit.

We zijn blij dat Dulce nu op een veilige plek is waar hij in alle rust kan herstellen, zowel emotioneel als fysiek.

Onze bijzondere dank gaat uit naar het hele team van IFAW-GAAP en onze donateurs over de hele wereld, die een happy end voor Dulce mogelijk hebben gemaakt.

Jij kunt ons helpen ons levensreddende werk voort te zetten en dieren wereldwijd te beschermen en op te vangen.

--SW

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie