Cycloon Phailin: dierenartsen doen uiterste best om honderden ooievaars te redden

Ongeveer 600 ooievaars rusten en worden gevoerd tot de verzorgers de ernstig gewonden vogels naar het verzorgingscentrum kunnen brengen

Honderden ooievaars werden het slachtoffer van cycloon Phailin in Andhra Pradesh, India. Ze worden nu verzorgd door het IFAW-WTI team dat twee dagen geleden in Telukunchi arriveerde.

Het team werkt samen met VSPCA (Visakha Society for Protection and Care of Animals). VSPCA begon met het reddingswerk en riep de hulp in van het IFAW-WTI.

Tot nu toe werden 111 vogels opgevangen in de opvang die is opgezet in een nabijgelegen school. Meer dan 25 vogels zijn zelf weer uitgevlogen.

Een aantal vogels is bezweken, de rest wordt behandeld voor verschillende verwondingen. De meeste verwondingen werden veroorzaakt door uitdroging, schok en vallen uit het nest. Ongeveer 600 ooievaars bevinden zich nog op de rustplaats. Ze worden gevoerd tot de vrijwilligers de vogels met ernstige verwondingen over kunnen brengen naar het opvangcentrum.

De meeste vogels zijn nog erg jong, hoewel er ook een paar pubers en volwassenen tussen zitten. Op dit moment vallen ze vooral hun volwassen ouders lastig die, nadat de cycloon de oude verwoestte, nieuwe nesten bouwen.

Er is een tekort aan voedsel voor de vogels , dus het team heeft een afspraak met de lokale vissers gemaakt. Zij zorgen nu voor een constante stroom aan voedsel.

Gisterenavond verlieten 26 vogels de opvang, zij keren terug naar hun eigen rustplaats. Het opvangcentrum bevindt zich 50 kilometer van het gebied dat getroffen werd door de cycloon. Hier is in ieder geval elektriciteit.

We behandelen de vogels in de opvang met antibiotica en vitamines, en we proberen de vogels op de rustplaats te voeren.

--SS

Dankzij uw steun kan het IFAW-WTI team de dieren in getroffen gebieden noodhulp bieden.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie