Brits koninklijk bezoek voor ons wildlifecentrum in India

Het is me een groot genoegen dat ik samen met Vivek Menon, de Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton bij hun aankomende bezoek aan India mag verwelkomen in het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation in Kaziranga van het IFAW en de Wildlife Trust of India.

Het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC) is het toonaangevende rehabilitatiecentrum voor wilde dieren in India en is een gezamenlijk project van de Wildlife Trust of India (WTI), het IFAW en het Assam Forest Department (AFD).

In het centrum worden Indische neushoorns, olifanten, nevelpanters en een grote verscheidenheid aan andere diersoorten opgevangen die deel uitmaken van de rijke biodiversiteit van India. 

Het centrum biedt een bijzondere kans om een aantal van de meest zeldzame dieren op aarde te zien, en dat maakt veel bezoekers bewust van het belang van natuurbescherming.

Sinds 2000 werken het IFAW en de WTI samen met de Indiase regering, andere organisaties en lokale gemeenschappen om in het wild levende dieren te redden, leefgebieden te beschermen en na natuurrampen in de regio hulp te bieden aan gedomesticeerde en wilde dieren.

Een maand geleden schreef de Daily Mail over het werk van dierenarts Dr. Panjit Basumantary, die twee olifanten uitrustte met een pyjama en sokken om beter te kunnen slapen (kleine olifanten hebben de grootste moeite om hun lichaamstemperatuur te regelen). 

Dr. Basumatary, dierenarts in het opvangcentrum voor wilde dieren van IFAW-WTI, heeft twee jonge olifanten een pyjama en slaapsokken aangetrokken voor het slapen gaan. FOTO: © Roger Allen.

Dankzij deze goed lopende samenwerking worden bedreigde tijgers, olifanten, neushoorns, nevelpanters en andere dieren beter beschermd en heeft de biodiversiteit in de regio een stimulans gekregen.

Op een steenworp afstand van het opvangcentrum ligt de volgende stop op het programma van het koninklijk paar: het Kaziranga Discovery Park (KDP). Dit park is ontwikkeld door de WTI en het AFD om de pracht van dit indrukwekkende Unesco Werelderfgoed voor het voetlicht te brengen. In het KDP is het Mark Shand Learning Centre voor Aziatische olifanten gevestigd, evenals een kliniek voor olifanten in gevangenschap die wordt gerund door Elephant Family, en een educatief centrum van IFAW-WTI over de opvang en rehabilitatie van wilde dieren. IFAW en WTI hebben ook met Elephant Family samengewerkt in de Asian Elephant Alliance om geld in te zamelen voor het veiligstellen van migratiecorridors voor olifanten in India.

We zijn zeer verheugd over het bezoek van prins William en Kate, dat uitgebreid de aandacht vestigt op het feit dat iedereen in de wereld zijn steentje kan bijdragen aan de bescherming van de biodiversiteit in India.

--AD

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime