Bekijk de video: dramatische redding van twee Bengaalse tijgerwelpjes in India

In november zagen de dorpsbewoners van Anini, een klein en afgelegen stadje in noordoost India, vier tijgerwelpjes rondlopen in de buurt. Dit was extra verbazingwekkend door de afwezigheid van een volwassen tijger, met andere woorden; hun moeder.

Al snel kwamen er meldingen binnen over dode en vermiste kippen en varkens. De welpjes waren duidelijk hongerig en wanhopig.

De inwoners van Anini en omliggende dorpen respecteren de tijger als een deel van hun natuurlijk erfgoed, maar ze waren erg bang om al hun vee te verliezen en angstig dat de tijgertjes hen zouden aanvallen.

De afdeling bosbeheer nam snel contact op met de staf van IFAW-WTI (International Fund for Animal Welfare – Wildlife Trust of India) in Arunachal Pradesh, een team van dierenartsen en biologen arriveerde snel.

Na een gesprek met de dorpelingen, werd duidelijk dat de welpjes het gebied uit gejaagd waren door honden en mensen.

Begin december vonden ze de welpjes verstopt in een droge betonnen buis onder een dikke laag bamboe, dit was hun tijdelijke hol.

In die tijd werd gemeld dat één van de welpjes gewond was en kreupel was weggelopen.

Om het gebied waar de welpjes zich schuil hielden beter te leren kennen, bezocht en onderzocht het team de streek drie dagen lang.

Tegen het einde van het onderzoek hoorde het team dat drie welpjes in een drooggevallen watertank waren gevallen en onmiddellijk hulp nodig hadden.

Bekijk hier de video van het moment waarop de twee overlevende welpjes uit de put gered worden.

Het team is een hele nacht bezig geweest om de welpjes te lokaliseren en verdoven.

Van de drie welpjes, was er één gestorven aan honger en longontsteking. De andere twee tijgertjes werden gered en naar Roing gebracht, hun tijdelijke opvangadres.

De twee overlevende welpjes (een mannetje en een vrouwtje) zagen er uitgemergeld en angstig uit, ze leken zo’n 10 tot 11 maanden oud te zijn.

In de laatste maanden zijn de tijgerjongen flink aangekomen, nu zijn ze weer stabiel.

Omdat in dit gebied zowel de Bengaalse als de Indo-Chinese tijger voorkomt, is er een DNA-test gedaan om de soort exact te bepalen.

De volgende stap in hun leven omvat een ambitieus plan om een behuizing en een veldstation in een afgelegen gebied te creëren waar de tijgers kunnen worden voorbereid op een uitzetting in het wild.

--GA

Een redding en uitzetting als deze kunnen we alleen maar doen dankzij uw steun, doe daarom vandaag nog een donatie.

Post a comment

Deskundigen

Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie