Balinees hondje Spirit vindt eindelijk een baasje

Dit hondje uit Bali werd eindelijk geadopteerd door Putu Kartama Yasa en zijn zoon Kadek (op de foto met Spirit)

Toen we Spirit voor het eerst zagen, was ze mager en verzwakt en had ze een akelige wond op haar rug. Ze was gered door Janice Girardi, directeur van onze partnerorganisatie de Bali Animal Welfare Association - en die redding kwam geen moment te vroeg.

Als Spirit nog langer op straat aan haar lot zou zijn overgelaten, dan zou ze het zeker niet hebben overleefd.

Maar bij dat stukje van Spirits verhaal wil ik liever niet te lang stilstaan, vooral omdat het daarna zo'n positieve wending heeft genomen. Dankzij de voortdurende zorg en aandacht van Janice en haar vriendin Paula, kwam Spirit er weer bovenop. Je kent haar nu nauwelijks nog terug; het is zo'n groot verschil!

Maar opnieuw zat het Spirit niet mee: niemand wilde haar adopteren. Niet dat Spirit zich dat erg aantrok. Ze had het geweldig naar haar zin in het 'puppyhuis' van de BAWA - waar alle honden tijdens hun rehabilitatie mogen verblijven. Ze kreeg er heerlijk eten, veel beweging en had al het gezelschap - van mensen en honden - dat ze zich maar kon wensen.

In Bali is het gewoon niet zo gebruikelijk om een dier te adopteren. In de gemeenschappen waar het IFAW en de BAWA actief zijn, begint dit te veranderen, maar die verandering gaat langzaam. En als niemand de opgevangen honden adopteert, dan barst het puppyhuis al snel uit zijn voegen.

Gelukkig heeft Spirit nu eindelijk een definitief thuis gevonden. Putu Kartama Yasa, zijn broer Dwi en zoon Kadek (op de foto) hebben Spirit in huis genomen. Hun gezin woont in één van de gemeenschappen waar ons team actief is en het zijn echte hondenliefhebbers.

Spirit dankt haar naam aan haar onverzettelijke optimisme en haar open, vriendelijke levenshouding. Dankzij de donateurs van het IFAW kon BAWA Spirit redden en behandelen. Het doet ons goed om te zien dat ze haar bijzondere 'spirit' nu kan delen met haar nieuwe baasjes.

--KA

Post a comment

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs
Kate Nattrass Atema, Hoofd Programma Huisdieren
Hoofd Programma Huisdieren
Projectcoördinator ‘Blijf van mijn Dier’
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam