Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten

Beth Allgood

Directeur Verenigde Staten

Beth is verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling en implementatie van Amerikaanse projecten en campagnes, met een speciaal accent op de rol van de VS in de ivoorhandel en de illegale handel in wildlife en de daarmee samenhangende veiligheidsaspecten. Daarnaast geeft ze leiding aan het Caribbean Emerging Wildlife Conservation Leaders programma en treedt ze op als woordvoerder voor het project ‘Red de olifanten’ in het kader van het Clinton Global Initiative.

Als campagnemanager bij het IFAW hield ze toezicht op de strategische ontwikkeling en implementatie van de IFAW-campagne voor walvissen, de strijd tegen de wereldwijde wildlife criminaliteit en de campagne voor de bescherming van olifanten. De Washington Post besteedde aandacht aan haar werk voor walvissen en USA Today schreef over haar strijd tegen wildlife criminaliteit. Ze verscheen op CNN en werd in onder andere de Boston Globe geciteerd.

Achtergrond

Senior beleidsadviseur, The Nature Conservancy, Arlington, VA

Contactpersoon voor het Amerikaans Congres en een Amerikaanse overheidsorganisatie voor ontwikkelingshulp, Wereldnatuurfonds, Washington DC

Projectmanager bij het Amerikaans agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) in Washington DC

Opleiding

Master of Science, Business Management, Boston University in Rome, Italië

Bachelor of Arts, Internationale aangelegenheden, James Madison University

IFAW-publicaties

Criminal Nature, een diepgaande studie naar de implicaties van de illegale handel in wilde dieren voor de wereldveiligheid.

U.S. Ivory Trade: Can a Crackdown on Trafficking Save The Last Titan?, een juridische analyse van beschikbare gegevens over in beslag genomen ivoor in de VS, huidige wet- en regelgeving, en beleidsoplossingen

Valuing Nature Interaction