Bernard. M. Tulito, Veldwerker Gemeenschappen - IFAW Amboseli Project

Bernard. M. Tulito

Veldwerker Gemeenschappen

Bernard M. Tulito is Veldwerker Gemeenschappen en is gestationeerd op het IFAW-kantoor in Amboseli. Hij maakt deel uit van het team dat dagelijks contact heeft met gemeenschappen om de kernboodschap van het IFAW over te brengen, het belang van dierenwelzijn te promoten en te praten over natuurbehoud dat mens en dier ten goede zou komen.

"Ik verwacht is dat ik veel samen zal werken met de gemeenschappen rond Amboseli. Ik hoop met hen informatie te delen en zo een stap voorwaarts te maken op het gebied van natuurbehoud op het land van de gemeenschap."

Achtergrond

Bernard behaalde, met behulp van het IFAW, zijn diploma in Wildlife Management and Conservation in 2000. Sinds tien jaar werkt hij samen met gemeenschappen om natuurbehoud en dierenwelzijn te promoten en het Amboseli-Tsavo Ecosysteem te managen.

  • Werkte bij Kenya Wildlife Services als community wildlife officer, was de schakel tussen het parkbeheer en de gemeenschappen waarmee samen werd gewerkt
  • Werkte bij African Wildlife Foundation, deed onderzoek naar conflicten tussen mens en dier binnen het Amboseli-Tsavo Ecosysteem, leidde het project met betrekking tot het steunen van roofdieren, wat een enorme verbetering heeft betekend voor de populatie van roofdieren in het Amboseli Ecosysteem.
  • Werkte bij Amboseli-Tsavo Games Scouts Association, heeft wildlife security gepromoot binnen niet-beschermde gebieden en over de internationale landsgrenzen (Kenia en Tanzania).
  • Zit in de raad van bestuur van het Amboseli Ecosystem Trust, een overkoepelende organisatie die de plannen uit het  Amboseli Management Plan (2008-2018) implementeert.