Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts

Valeria Ruoppolo

IFAW dierenarts

Valeria Ruoppolo is dierenarts met een diploma in Animal Pathology. Sinds 2000 maakt ze deel uit van het Noodhulpteam. Als onderdeel van het management was ze betrokken bij verschillende noodhulp operaties wereldwijd zoals Treausre (Zuid-Afrika 2000), Jessica (Galapagos, 2001), Prestige (Spanje, 2002), Rockness (Noorwegen, 2004) en Coatzacoalcos (Mexico, 2005). Andere projecten waar ze aan mee werkte in Zuid-Amerika, zijn Berge Nice in Chili, Vicuña in Brazilië en Caleta Córdova in Argentinië. Voor het IFAW was ze betrokken bij verschillende olierampen in Brazilië, Uruguay en Argentinië.

Als een van de oprichters van de NGO Projeto BioPesca (gericht op het monitoren van de bijvangst van walvisachtigen en zeeschildpadden) in São Paulo, Brazilië, heeft Valeria tijdens verschillende onderzoeksprojecten samengewerkt met de Universiteit van São Paolo.

Sinds 1995 werkt ze met zeezoogdieren, ziektes en rehabilitatie. Ook heeft ze veel tijd gestoken in pinguïns en zeehonden, ze verbleef twee zomers op Antarctica voor het Brazilian Antarctic Program. Ze werkte ook mee aan het US Antarctic Program, aan het onderzoek naar Adélie-pinguïns (www.penguinscience.com).