David Cowdrey

David Cowdrey

Hoofd Beleidszaken en Campagnes, Verenigd Koninkrijk

Sinds 2016 is David werkzaam bij IFAW UK als hoofd Beleidszaken en Campagnes. Hij zet zich in om de internationale en Britse campagnes van het IFAW voor het voetlicht te brengen, waaronder de campagne tegen de illegale handel in wilde dieren. Ook voert hij campagne in CITES-verband en voor olifanten, walvissen, huisdieren, en wilde dieren in Groot-Brittannië. Daarnaast geeft hij leiding aan de politieke lobby bij het parlement en bij de belangrijkste betrokken ministeries.

Daarvoor werkte David ruim 11 jaar bij het Wereld Natuur Fonds, waar hij onder meer leiding gaf aan de campagne tegen de illegale handel in wilde dieren. Deze inspanningen leidden tot een wetswijziging, die het mogelijk maakt om overtreders van de COTES-regelgeving (Control of Trade in Endangered Species) te vervolgen. Net zo baanbrekend was zijn presentatie van richtlijnen voor rechtsuitspraken door politierechters in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van wildlifecriminaliteit. Tijdens zijn werk bij het Wereld Natuur Fonds verzorgde David ook de communicatie bij internationale conferenties als CITES, de Klimaatconferentie en de jaarvergadering van de Internationale Walvisvaartcommissie. Ook gaf hij leiding aan de afdeling Pers- en Mediarelaties  in het Verenigd Koninkrijk.                                                                                                          

David was als hoofd Beleidszaken en Campagnes actief voor Guide Dogs for the Blind, met succesvolle campagnes voor blinden en slechtzienden. Zo maakte hij zich sterk voor sprekende bussen in het Verenigd Koninkrijk, aanpassingen in het straatbeeld, en hybride en elektrische auto’s in de EU die kunstmatig motorgeluid produceren.

David was in het verleden ook Hoofd Communicatie bij de Britse RSPCA, waar hij zich met uiteenlopende dierenwelzijnskwesties bezighield, waaronder huisdieren, dassen en de jacht met honden. Hij heeft ook bij het Milieuagentschap gewerkt, aanvankelijk als hydroloog, later als communicatie-  en campagnemedewerker.