Alles over uw nalatenschap

Geef de dieren een toekomst

Help ons alstublieft de toekomst van dieren en leefgebieden veilig te stellen. Dit kan gemakkelijk via een opname van het IFAW in uw testament met een legaat of een erfstelling. Uw nalatenschap kan van levensbelang zijn voor de talloze dieren die het IFAW redt en beschermt. Momenteel helpen we zelfs één op de zes dieren door middel van een nalatenschap.

De verschillende mogelijkheden

Zowel voor een legaat als voor een erfstelling moet een testament opgemaakt worden bij de notaris. Het maakt niet uit of u veel of weinig geld en bezittingen heeft, via een testament bepaalt u zelf wat er mee gebeurt. Als u geen testament laat opstellen, wordt uw bezit verdeeld op de manier die in de wet is vastgelegd en dit kan anders zijn dan eigenlijk uw bedoeling is.

Een legaat aan het IFAW is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om te waarborgen dat de dieren nog lang op uw bescherming kunnen rekenen.
U kunt een legaat toekennen:
1) In de vorm van een geldbedrag
2) In de vorm van bezittingen
3) Als percentage van uw nalatenschap

Bij een erfstelling gaat het om een bepaald deel van uw nalatenschap dat u aan het IFAW toekent. Bij een erfstelling staat, in tegenstelling tot een legaat, de hoogte van de toekenning van tevoren niet vast.

Uw testament aanpassen

Als u al een testament heeft opgesteld, kan uw notaris dit heel eenvoudig aanpassen. U kunt te allen tijde uw testament wijzigen of aanvullen als het niet meer overeenkomt met uw wensen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda de Regt via:

Adres: Javastraat 56, 2585 AR in Den Haag

E-mail: toekomstvoordedieren@ifaw.org

Tel: 070 335 5011, toestelnummer 111

Of vul dit formulier in.