De wilde tijger, de grootste van alle katachtigen, was ooit in heel Azië te vinden, van de Kaukasus tot Zuid- en Oost-Azië. Maar de tijgerpopulatie is de afgelopen honderd jaar met 97% gedaald.

Vandaag de dag zijn er nog slechts 3.700 à 4.200 wilde tijgers over, in kleine, verspreide leefomgevingen.

Helaas zorgt de dubbele bedreiging van ontbossing en menselijk ingrijpen er samen met de  ongebreidelde stroperij die wordt gestimuleerd door de tijgerhandel voor dat de toekomst van de tijger uiterst onzeker is. Het verlies van leefomgeving heeft ook geleid tot een sterke stijging in het aantal conflicten tussen mens en tijgers, doordat wilde tijgers vanuit beschermd gebied in menselijke nederzettingen terecht zijn gekomen.

Het IFAW heeft een aantal doelstellingen om de leefomgeving van de tijger te beschermen:

Reservaten en corridors mogelijk maken

Reddingsoperaties en rehabilitaties

Samenwerking met gemeenschappen

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren