Ivoorstropers zijn gewelddadige criminelen die een ware tragedie onder olifantenpopulaties aanrichten en een ernstige bedreiging vormen voor hun voortbestaan.

Nadat onze experts in kaart hebben gebracht waar de behoefte aan onze inzet het grootst is, bieden ze de nodige training en technische bijstand.

Het IFAW verzorgt trainingen voor de strijd tegen stropers en andere vormen van wildlifecriminaliteit in Kameroen, Tsjaad, Kenia, Tanzania, Zambia, de Democratische Republiek Congo, Congo-Brazzaville, India en Bhutan. We werken hierbij ook samen met regionale overheden en NGO’s, met als doel de vorming van een handhavingsnetwerk tegen wildlifecriminaliteit in de Hoorn van Afrika.

Ter aanvulling op andere IFAW-programma’s die gericht zijn op het voorkomen van conflicten tussen mensen en olifanten en het in kaart brengen van populaties, bieden we ook ondersteuning aan wildopzichters, parkwachters en antistroperspatrouilles in de Keniaanse parken Meru, Tsavo en Amboseli, in Liwonde National Park in Malawi, en in Manas National Park in Assam, India.

Klik hier voor andere programma’s die tegen stroperij, in welke vorm ook, zijn gericht.

Verwijder een valstrik
Bescherm jonge olifanten tegen een pijnlijke dood

Bescherm jonge olifanten tegen een pijnlijke dood

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren