Het IFAW Marine Mammal Rescue and Research team (MMRR) wordt gevormd door een hard werkende groep deskundigen, die zich inzetten voor de bescherming van zeezoogdieren (dolfijnen, walvissen, bruinvissen en zeehonden) en de leefgebieden van deze dieren. We kunnen op korte termijn in actie komen om gestrande dieren op verantwoorde wijze te hulp te schieten. Ook helpen we mee om wetenschappelijke reddingsmethoden te ontwikkelen en we geven voorlichting aan het publiek over onze reddingsacties.

Cape Cod, VS,  is een van de zeer weinige plekken ter wereld waar hele groepen walvissen en dolfijnen zich regelmatig op het strand werpen. Als zich zo'n massale stranding voordoet, is snel handelen geboden om zoveel mogelijk walvissen en dolfijnen te kunnen redden.

Vanuit ons hoofdkantoor op Cape Cod kan het MMRR-team op zeer korte termijn de nodige mensen, speciale uitrusting en apparatuur en lokale vrijwilligers mobiliseren.

We bestrijken heel het gebied rond Cape Cod, vanaf de zuidkant van het Cape Cod Canal tot aan de grens met Rhode Island, een kustlijn van ruim 1100 kilometer lengte. Wij zijn een van de veertien organisaties die samen het Northeast Regional Stranding Network vormen, een netwerk dat langs de hele kust van Maine to Virginia snel en deskundig in actie kan komen.

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren