Diergeneeskundige zorg voor honden en katten in kansarme gemeenschappen

Voor veel mensen in kansarme gemeenschappen is hun hond of kat alles wat ze hebben. Toch is het vaak moeilijk om goed voor het dier te zorgen. Diergeneeskundige zorg is vaak onbetaalbaar, zodat de dieren meer risico lopen op ziektes en ondervoeding en sneller in de steek worden gelaten. In de meeste gevallen blijven ziektes en verwondingen onbehandeld.

Veel eigenaren zien het leed van hun huisdier met pijn in het hart aan. Stelt u zich voor dat u hulpeloos moet toezien hoe uw huisdier verhongert of pijn lijdt. Een afschuwelijke situatie, die voor veel mensen in de armste gemeenschappen dagelijkse realiteit is.

Het IFAW steunt diergeneeskundige klinieken die basiszorg bieden voor honden en katten, zoals vaccinaties en castratie/sterilisatie. We behandelen dieren die zijn aangereden, mishandeld of vergiftigd en zoeken een nieuw thuis voor dieren die door hun vorige eigenaar in de steek zijn gelaten.

Op veel plaatsen in de wereld, van de arme townships in Zuid-Afrika en de uitkeringsafhankelijken in Duitsland, tot de afgelegen noordelijke gemeenschappen van het Canadese Cree-volk, brengen we basiszorg en essentiële diergeneeskundige zorg voor dieren die daar het meest dringend behoefte aan hebben.