Kom in actie

We kennen allemaal de beelden van mensen die gered worden bij rampen, maar inmiddels zijn wij ons ervan bewust dat het ook essentieel is om dieren te redden.

Mensen en dieren redden gaat zelfs vaak hand in hand. Boeren kunnen niet overleven zonder hun vee, dierenziektes kunnen overslaan op mensen, gebieden die afhankelijk zijn van eco-toerisme kunnen hun inkomstenbron verliezen en bij rampen willen mensen dat hun huisdieren ook gered worden. Kom in actie voor dieren in nood, onderzoekt hoe in veel rampsituaties, de behoeften en het welzijn van mensen en dieren met elkaar zijn verweven.

 

Kom in actie Education Programme

Informatie & onderwijsgids »
Gids voor docenten met achtergrondinformatie, lessuggesties en hand-outs voor leerlingen

 

Kom in actie Education Programme

De begeleidende film
Een geweldige introductie op het lespakket; geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Bekijk online via Vimeo »

 

Kom in actie Education Programme

‘Ik zeg NEE tegen klimaatverandering’- verklaring »
4 stappen in de strijd tegen klimaatverandering

 

Kom in actie Education Programme

Volledig pakket PDF file »

 

Heeft u verder nog vragen over dit lesmateriaal, neem dan gerust contact met ons op. Neem een kijkje op onze Leerkrachten Bibliotheek waar u een scala aan gratis educatiepakketten over dierenwelzijn en natuurbehoud vindt.

AAE Artwork

To the Rescue Video

De begeleidende film is een uitstekende gids bij het materiaal, de begrippen en de onderwerpen die in het lesmateriaal aan de orde komen. Hij is geschikt voor jongeren in alle leeftijdsgroepen.

Bekijk de AAW-film nu online »