IFAW lanceert noodvoedselprogramma voor getroffen dieren in Pakistan

dinsdag, 31 augustus, 2010
Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) start vandaag met een noodhulpactie om de duizenden dieren, die getroffen zijn door de overstromingen in Pakistan, van voedsel te voorzien. Het IFAW heeft een samenwerkings-verband met de lokale stichting Ravi Foundation die actief is in de provincie Punjab.

Volgens de VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) zijn zo'n 200.000 koeien, schapen, buffels, geiten en ezels al verloren gegaan en zijn nog miljoenen meer dieren getroffen. Door de overstromingen zijn nu nog eens een miljoen meer mensen ontheemd, die vaak geen andere optie hebben dan hun vee en huisdieren achter te laten. En juist deze dieren zijn de voornaamste bron van inkomsten voor de plattelandsbevolking van Pakistan. Miljoenen slachtoffers van de overstromingen zijn volledig afhankelijk van het komende oogstseizoen en de vitale rol van trekdieren die het land helpen ploegen.

Met meer dan vier miljoen dakloze mensen, weten we dat er honderdduizenden dieren getroffen zijn. Met dit programma willen we zo snel mogelijk voedsel naar de zwaarst getroffen gebieden brengen”, zei Dick Green, manager van IFAW-Noodhulp.

In de eerste fase van de operatie brengt het IFAW 230 ton tarwestro, tarwezemelen en ander diervoeder naar de getroffen gebieden die een vervanging vormen voor de gewassen die zijn weggespoeld door de overstromingen. De eerste voedseloperatie zal zich richten op vijf gemeentes in het Layyah District van Zuid-Punjab.

"Sinds de overstromingen zijn begonnen, hebben we de verschillende gebieden in het zuiden van Punjab geëvalueerd”, zei Ashfaq Fateh, van de Ravi Foundation. "We zagen dat vee en gezelschapsdieren werden verwaarloosd in de hulpoperaties voor de bevolking. De regering vaccineert een aantal van de getroffen dieren, maar er is echter een acuut tekort aan drinkwater en diervoeder", voegt Fateh toe.

Om te zorgen dat het voedsel vlot en transparant wordt verdeeld, zullen er volksvertegenwoordigers en ambtenaren aanwezig zijn op het hoofdkantoor van de “Livestock District Office” in de getroffen gebieden in het district Layyah.

Post a comment

Mediacontact

Rikkert Reijnen
Contact phone:
+ 31 70 335 50 11
Mobiele telefoon:
+ 31 6 24 58 00 29
Contact email: