Wij houden van het ivoorverbod van New York

De nieuwe ivoorregels van New York zouden olifanten als deze kalfjes in het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park beschermen. ©IFAW/J. Hrusa

Eerder deze zomer bereikte de wetgevende macht van New York een overeenkomst over het verbieden van de ver- en inkoop van het meeste olifanten- en mammoetivoor en neushoornivoor.    

Op Wereld Olifantendag tekende de Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, de wet voor dit verbod.

New York is een belangrijk centrum voor de invoer en verkoop van olifantenivoor in de VS en vormt één van de grootste ivoormarkten ter wereld. Het verbod volgt kort na een nieuw IFAW-onderzoek waaruit naar voren kwam dat veilingen – inclusief die in New York – waarschijnlijk bijdragen aan de crisis op het gebied van olifantenstropen vanwege de zo goed als niet bestaande voorzorgsmaatregelen die de verkoop moeten beperken tot juridische antiquiteiten.

Wetgeving op staatniveau zoals het wetsvoorstel getekend door Gouverneur Cuomo vandaag en door de Gouverneur van New Jersey Chris Christie vorige week bevorderen pogingen op federaal niveau om olifanten te beschermen. Olifanten worden met alarmerende aantallen afgeslacht om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar ivoor.   

Wij bedanken New York voor zijn leidersrol.  

Wij bedanken onze coalitiepartners die dit mogelijk maakten. En wij bedanken de staten die dit als een mogelijkheid zien om hetzelfde te doen.

--PL 

Stop de stropers, teken onze petitie!

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Olifantendeskundige voor het IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, regiodirecteur Zuid-Azië
Regiodirecteur Zuid-Azië