Welke Europarlementariër deed het meest voor dierenwelzijn in 2012?

The 2012 MEP Award winners.

Vanaf nu kunnen leden van het Europees Parlement worden voorgedragen voor een prijs wegens hun verdiensten in het afgelopen jaar via www.mepawards.eu. Er zijn in totaal 17 categorieën. Het IFAW heeft het voorrecht de categorie Dierenwelzijn te mogen sponsoren. Tot 26 april kunnen namen van kandidaten worden ingediend.

Na sluiting van deze periode maakt de organisatie een shortlist bekend van drie kandidaten, die op basis van het aantal voordrachten en de daarbij verstrekte motivatie worden geselecteerd. Deze shortlist van drie EP-ers wordt vervolgens aan alle leden van het Europees Parlement verzonden. Zij kiezen uiteindelijk voor elke categorie een Europarlementariër, die volgens hen de prijs heeft verdiend.

Het IFAW wil u daar ook graag bij betrekken. Het zijn immers ook úw Europarlementariërs. Laat ze weten dat u om het welzijn van dieren geeft. En laat ons weten welke Europolitici, die zich binnen de EU sterk maken voor dierenwelzijn, moeten worden beloond.

Wat u kunt doen? Allereerst moet u weten wie de mensen zijn die u in het Europees Parlement vertegenwoordigen!

1) Volg deze link hier.

U ziet dan een shortlist van EP-ers waarop u kunt stemmen, met hun levensbeschrijving. Als u weet waar ze vandaan komen, moet u daarna ook weten welke standpunten ze erop na houden – vooral ten aanzien van dierenwelzijn.

2) Kijk op www.votewatch.eu (alleen in het Engels) om het stemgedrag van uw Europarlementariërs ten aanzien van allerlei verschillende onderwerpen te bekijken.

3) Kijk op www.mepawards.eu en draag uw kandidaat voor. Motiveer waarom uw kandidaat volgens u de prijs in de categorie Dierenwelzijn zou moeten krijgen.

Bonuskans – Neem contact op met uw Europarlementariërs en laat ze weten, dat u over ze gelezen heeft en waarom u ze (al dan niet) voor een prijs heeft voorgedragen. Laat ze weten, dat dierenwelzijn belangrijk voor u is en vraag ze al het mogelijke te doen om het welzijn van dieren binnen de EU en daarbuiten te bevorderen. U kunt ze een e-mail sturen door het adres als volgt samen te stellen: voornaam.achternaam@europarl.europa.eu.

De genomineerde kandidaten worden begin mei bekendgemaakt en de uiteindelijke winnaars worden tijdens een speciale ceremonie op 25 juni afgekondigd. Blijf ons volgen op www.ifaw.org voor het laatste nieuws!

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Erica Martin, Hoofd Communicatie
Hoofd Communicatie
Faye Cuevas, Esq.
Stafchef, International Fund for Animal Welfare
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Sonja Van Tichelen
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Tania McCrea-Steele, Projectleider Global Wildlife Cybercrime, IFAW UK
Projectleider Global Wildlife Cybercrime, IFAW UK