VIDEO: Gezamenlijke operatie WORTHY brengt ivoorsmokkelaars op de knieën

In 2012 werkten INTERPOL en het International Fund for Animal Welfare samen in Operatie WORTHY, met als missie de jacht op criminelen die bij de illegale handel in ivoor van olifanten en neushoorns betrokken zijn.

Op de eerste dag van deze operatie was ik met ons IFAW-team in Zambia, toen geheim agenten negen krokodillenhuiden en vijf paar ivoren slagtanden onderschepten. De dag na mijn vertrek werd nog meer ivoor in beslag genomen.

Opsporingsambtenaren en agenten van INTERPOL verrichtten ruim 200 arrestaties. Ook namen zij bijna 2 ton ivoor, 20 kilo neushoornhoorn en door het leger gebruikte automatische wapens in beslag.

Verder werden huiden van leeuwen, luipaarden, cheeta's krokodillen en pythons in beslag genomen, evenals levende tropische vogels, schildpadden en andere beschermde diersoorten.

Aan deze operatie namen ruim 320 agenten deel van de politie, de douane, de milieupolitie, veterinaire diensten, luchthavenautoriteiten, ministeries van toerisme en opsporingsinstanties. Deze gerichte actie tegen misdaadsyndicaten en smokkelaars van wildlife was vooral geconcentreerd rond binnenlandse markten, in havens en winkels, bij grensovergangen en rond verkeerscontrolepunten.

Bovenstaande video geeft u een indruk van het verloop van Operatie WORTHY. Tevens wil ik u hartelijk danken voor uw steun.

--KA

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Olifantendeskundige voor het IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, regiodirecteur Zuid-Azië
Regiodirecteur Zuid-Azië