Verwerpelijk gedrag van de zonen van Donald Trump

Donald Trump Jr. met in zijn hand de staart van een olifant die hij zojuist zou Ik was werkelijk geschokt toen ik de recent uitgelekte foto's van Donald Trump Jr. en zijn broer Eric tijdens een Afrikaanse safari in 2010 onder ogen kreeg. Tijdens die safari schoot het tweetal vol trots een hele reeks dieren af, waaronder een olifant, een luipaard, een krokodil, een koedoe, een civetkat en een waterbok.

De reis had een prachtige gelegenheid kunnen zijn om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, maar werd niets meer dan een ordinair voorbeeld van Amerikanen die in een ander land ‘voor de lol' op wilde dieren komen jagen.

Ook zonder dit soort activiteiten staan dieren in het wild al bloot aan steeds toenemende gevaren en is hun voortbestaan onzeker. Er zijn stropers actief, dieren worden illegaal gevangen om te worden verkocht als exotisch huisdier, leefgebied gaat verloren, mensen doden dieren uit wraak na conflicten tussen mens en dier, en soorten staan onder druk door de handel in lichaamsdelen als trofeeën en voor verwerking in traditionele Aziatische geneesmiddelen. Nog altijd worden er jaarlijks honderden bedreigde Afrikaanse leeuwen voor de sport gedood en geïmporteerd naar de VS. En nog maar kort geleden werden in Kameroen 300 tot 400 olifanten gedood om hun ivoor. Dat over de hele wereld wilde dieren worden bedreigd, lijdt geen twijfel.

Vindt Donald Jr. het als publiek figuur met een beroemde vader echt nodig om alles nog erger te maken door vol trots met een olifantenstaart te zwaaien en met het mes waarmee hij die heeft afgesneden? Was het nodig om een krokodil aan een boom op te hangen? Herinneren ze zich niet meer de storm van negatieve reacties die CEO Bob Parsons van GoDaddy vorig jaar over zich heen kreeg nadat er een filmpje van zijn olifantenjacht opdook op internet? Amerikanen reageren doorgaans niet enthousiast op het onnodig doden van een diersoort waarvan de toekomst al aan een zijden draadje hangt.

De Trumps klopten zichzelf op de borst omdat ze het vlees van de gejaagde dieren genereus aan de dorpelingen hadden geschonken. Ze zouden pas echt helden zijn geweest als ze de jachtpartij hadden laten schieten, en een klein deel van hun vaders enorme vermogen hadden gedoneerd voor projecten in het belang van de lokale gemeenschap en de bescherming van de lokale fauna.

De familie Trump kan zijn mannelijkheid beter bewijzen in de bestuurskamer – en niet met een opschepperige trofeejacht.

--JF

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie