Update dolfijnen: reddings- en onderzoeksteam meldt steeds weer nieuwe strandingen

Twee gewone dolfijnen die kortgeleden in Wellfleet, Massachusetts, VS zijn gered en weer uitgezet. Op de rugvin van de dolfijn op de achtergrond is een satellietzender zichtbaar.  Sinds mijn laatste blogbericht stranden er nog altijd dagelijks dolfijnen op Cape Cod. Tussen alle bedrijven van de reddingsacties door, informeerden we Congresleden op Capitol Hill over de strandingen en spraken we met talloze media over de ongekend grote omvang van deze massastrandingen.

Onze dank gaat uit naar Fred voor het plaatsen van een update gisteren over het totaal aantal dieren dat inmiddels bij deze golf van strandingen is betrokken.

Dinsdag 7 februari was de 27e opeenvolgende dag van de strandingen, een dag waarop we nog eens 14 nieuwe gestrande dolfijnen aan de kust aantroffen. Hiermee komt het totaal aantal dieren dat bij deze stranding betrokken is op:

Totale aantal gestrande dieren – 146

Totale aantal levende dieren – 54

Totale aantal met succes uitgezette dieren – 37

Dit zijn is natuurlijk tragisch, maar we zijn er wel  trots op dat een groot aantal dolfijnen dit hachelijk avontuur heeft overleefd. Dankzij de enorme inzet van alle medewerkers van het reddingsteam voor zeezoogdieren (MMRR) zijn 37 van de 54 levend aangetroffen dolfijnen met succes weer in zee teruggezet.

Onze medewerkers én onze fantastische vrijwilligers gaan door met het redden van gestrande dolfijnen en het verzamelen van informatie, die mogelijk enig inzicht zal kunnen bieden in de oorzaak of de oorzaken van deze dramatische massastrandingen.

Hartelijk dank voor alle steunbetuigingen die ik heb mogen ontvangen. Ik blijf u op de hoogte houden.

-- K.M.

Post a comment

Deskundigen

Programma Adviseur
Programma Adviseur
Brian Sharp, Leider Noodhulpacties en strandingscoördinator
Leider Noodhulpacties en strandingscoördinator
Dr. Ian Robinson, Vicepresident, Dierenwelzijn en Natuurbehoud
Vicepresident, Dierenwelzijn en Natuurbehoud
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Veterinarian, DVM, PhD
Veterinarian, DVM, PhD
Katie Moore, Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo (DVM, MSc.)
(DVM, MSc.)
Vivek Menon, regiodirecteur Zuid-Azië
Regiodirecteur Zuid-Azië