Twee belangrijke gebeurtenissen in het parlement brengen einde ivoorhandel dichterbij

In januari van dit jaar werd IFAW regiodirecteur Azië Grace Ge Gabriel in het IFAW-kantoor in China uitgebreid geïnterviewd voor de bekende BBC-documentaireserie Panorama. De aflevering draaide om het werk dat het IFAW wereldwijd verzet in de strijd tegen ivoorstropers.

We wilden hierop inspelen door Grace uit te nodigen naar het Verenigd Koninkrijk te komen kort nadat het programma zou worden uitgezonden. De BBC had ons verteld dat het ‘ergens in april’ op televisie zou komen. U kunt zich onze opluchting voorstellen toen we de uitzending op 12 april zagen, in de week voordat Grace zou komen.

Het programma is nog steeds terug te zien via de BBC iPlayer.

Grace arriveerde de maandag erna en bracht een week met ons door. We hadden een druk programma voor haar samengesteld, waar ze zich met verve doorheen sloeg. Op dinsdag gaf ze een presentatie voor de parlementaire werkgroep Natuurbescherming van het Lagerhuis, met vertegenwoordigers van alle partijen, en woensdag legde ze een deskundigenverklaring af en beantwoordde ze met succes een heel salvo aan vragen van twaalf parlementsleden van de Milieu Audit Commissie van het Lagerhuis.

Onderstaand Graces verklaring gefilmd door Parliament.TV

Deze twee gebeurtenissen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan onze strijd tegen de ivoorhandel; de parlementsleden waren duidelijk onder de indruk van de kennis van Grace en het feit dat het IFAW duidelijk weet waar het over praat en dat we in China en andere landen over ervaring ter plaatse beschikken.

Direct na het vragenvuur van de Milieu Audit Commissie namen we Grace mee naar een andere zaal in het Lagerhuis, waar we als gastheer optraden van een Parlementaire Receptie.

De belangrijkste sprekers waren Grace en Nick Herbert, de Britse minister van Politiezaken en Strafrecht. Ik was bijzonder ingenomen met Nick als spreker. In de aanloop naar de verkiezingen hebben we veel tijd met hem doorgebracht, waarin we hem hebben geïnformeerd over wat ons bezighoudt en bezoeken aan een aantal projecten van het IFAW in India hebben georganiseerd. We waren dan ook zeer verheugd toen hij werd benoemd tot minister van Politiezaken.

In het verleden stond milieucriminaliteit laag op het prioriteitenlijstje van deze minister, maar Nick blijft ons werkgebied met belangstelling volgen en ik ben blij te kunnen zeggen dat hij het IFAW een warm hart toedraagt. De receptie werd bijgewoond door ruim 35 parlementsleden en het deed ons genoegen toen Nick nogmaals onderstreepte dat hij milieucriminaliteit beschouwt als een ernstig probleem dat door de Britse regering zowel op nationaal als internationaal niveau moet worden aangepakt.

We hadden eveneens een aantal van onze donateurs uitgenodigd om de receptie bij te wonen. De meesten van hen heb ik gesproken en ze waren duidelijk onder de indruk van ons vermogen om op de juiste manier en op de juiste plaats de juiste mensen aan te spreken.

Over het geheel genomen was ik bijzonder trots op Grace en het hele team hier van het IFAW. Dit was een uitstekend voorbeeld van samenwerking tussen verschillende kantoren, die fantastische resultaten heeft opgeleverd voor het IFAW en de olifanten.

--Robbie Marsland

Help het IFAW de olifanten te beschermen; teken nu de petitie Zeg NEE! tegen ivoor.

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie