Opluchting bij asielen op Cyprus: weer een levering voedsel voor de honden en katten

Katten in het Malcolm kattenasiel wachten ongeduldig op hun eten.

Deze week ontvingen de asielen op Cyprus weer een levering voedsel. Leveranciers brachten maar liefst 65 zakken voer (in totaal 1300 kilo!) naar twee asielen. Zo kregen 320 dieren weer te eten.

Het Aradippou hondenasiel in de buurt van Larnaca kreeg zaterdag 45 zakken (900 kilo) hondenvoer voor zijn 200 honden. Het Malcolm kattenasiel in Limassol ontving 20 zakken (400 kilo) kattenvoer voor de 120 katten.

De medewerkers en vrijwilligers van de asielen verwelkomden het benodigde voedsel met open armen.

Het Malcolm kattenasiel, gelegen in het meest zuidelijke deel van het eiland, beslaat 1600 vierkante meter en biedt plaats aan zo’n 120 katten.

Dankzij de trouwe donateurs heeft het asiel een ziekenhuisafdeling en een quarantaineverblijf kunnen bouwen. Moeders met kittens kunnen hier langer verblijven.

In een jaar tijd zijn 500 katten opgevangen, gesteriliseerd of gecastreerd en gevaccineerd. Het asiel krijgt haar donaties uit acties en evenementen, zoals een bazaar, veilingen, de verkoop van spullen en het ter adoptie afstaan van katten.

Tot nu toe heeft het IFAW, met dank aan al onze donateurs, zes asielen van voedsel kunnen voorzien en daarmee de levens van honderden dieren gered.

Het gaat om het Argos asiel in Larnaca, het Nicosia hondenasiel, het Nicosia kattenasiel, het Aradippou asiel, het Malcolm kattenasiel en het Sirius hondenasiel in Limassol.

We houden u op de hoogte wanneer het voedsel ook het Paws hondenasiel in Pafos en het afgelegen Farmakas asiel bereikt, de laatste twee asielen die getroffen werden door de financiële crisis.

--JP

Dankzij uw donatie maakt u van onze idealen werkelijkheid. Doe daarom nu een donatie.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie